Grote VAR-onrust in Engeland na zeer dure flater tegen Watford

Grote VAR-onrust in Engeland na zeer dure flater tegen Watford

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

2 december 2019 – De VAR heeft zich afgelopen weekend van zijn slechtste kant laten zien in de Premier League. Het hulpmiddel is aanwezig om arbitrale fouten te tackelen, maar heeft dat zaterdag nagelaten bij Southampton - Watford (2-1). De VAR merkte een handsbal van Southampton-speler Moussa Djenepo niet op en dat had uiteindelijk grote gevolgen voor Watford.

Watford staat met acht punten onderaan en nam het zaterdag op tegen concurrent Southampton dat op negen punten stond. De kelderkraker leek in het voordeel van Watford te worden beslist, tot het in de slotfase misging. In de 78ste minuut maakte Danny Ings uit een voorzet van Djenepo de 1-1. De spelers van Watford schreeuwden moord en brand omdat Djenepo hands had gemaakt voordat hij de voorzet gaf. Ondanks een check van de VAR werd dat niet opgemerkt, waardoor de goal werd geteld. Tot overmaat van ramp voor Watford maakte Southampton vijf minuten later ook nog de 2-1.

Het incident leidde tot hevige kritiek in Engeland en de arbitrage gaat door het stof bij Sky Sports. De VAR-officials erkennen tegenover dat medium dat ze fout zaten. 'Er zijn meerdere herhalingen bekeken, maar de handsbal is niet opgemerkt. Er is wel gekeken of de bal voor de voorzet niet over de achterlijn was geweest en ook is er gekeken of doelpuntenmaker Danny Ings hands had gemaakt. Dat bleek niet het geval. De officials kozen er toen voor om niet meer herhalingen te bekijken en de goal dus goed te keuren."

Watford-middenvelder Will Hughes baalt als een steker. "Het maakt niet uit hoe lang een check duurt, als de juiste beslissing maar wordt genomen", zegt hij. "Als een aanvaller hands maakt, moet er altijd gefloten worden, of het nou opzettelijk is of niet. Zo staat het in de regels", weet Hughes. "Toen we na de wedstrijden de beelden zagen, waren we erg ontdaan."

Ontslag Quique Sánchez Flores
Het incident had verregaande gevolgen voor Watford-trainer Quique Sánchez Flores. Hij werd daags na het ongelukkige verlies namelijk op straat gezet door de Premier League-hekkensluiter.

Reacties

gerelateerd