Spaanse krant vindt De Jong 'beste aankoop van dit decennium'

Spaanse krant vindt De Jong 'beste aankoop van dit decennium'

2 december 2019 – FC Barcelona won zondagavond door een late treffer van Lionel Messi de topper tegen Atlético Madrid. De Spaanse kranten staken nog maar eens de loftrompet voor de Argentijn, maar waren ook zeer te spreken over het optreden van Frenkie de Jong. De Nederlander stond negentig minuten op het middenveld en kon rekenen op de nodige complimenten. 'Frenkie is de beste aankoop van dit decennium', schreef AS.Barça won de laatste twee uitwedstrijden tegen Atlético Madrid niet en leek zondagavond ook weer tegen puntverlies aan te lopen. Vijf minuten voor tijd was daar echter Messi die de Catalanen alsnog de volle buit bezorgde. Na afloop ging het natuurlijk over de nummer tien en de Gouden Bal-verkiezing, maar ook De Jong stond in de spotlights. 'Frenkie heeft zoveel talent, hij laat zien dat alles echt mogelijk is. Hij stelt nooit teleur. We zijn nog maar op een derde van het seizoen, maar hij heeft al bewezen dat hij dé aankoop van dit decennium is', schreef AS lyrisch.

Sport was iets minder positief, maar had ook goede woorden over voor het spel van de Nederlander. 'Hij laat zich altijd zien en toont karakter.' El Pais sloot zich aan bij Sport en AS en zag de rol van De Jong bij de goal van Messi. 'Frenkie liet Saul niet in zijn spel komen. Bovendien maakte hij ruimte vrij bij de enige treffer van de Catalanen.'

Door de late overwinning staat Barcelona na veertien wedstrijden op 31 punten en dat is evenveel als rivaal Real Madrid. De Catalanen staan op basis van het doelsaldo wel op de eerste plaats. De twee ploegen staan over een dikke twee weken tegenover elkaar in Barcelona.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 december 2019

  2. zaterdag 14 december 2019