Ancelotti over crisis: "De houding van Napoli is verkeerd"

2 december 2019, 11:50

De crisis bij Napoli blijft maar voortduren. De ploeg van Carlo Ancelotti won al acht wedstrijden op een rij niet en ziet de achterstand op de top van de Serie A met de week groter worden. De Italiaanse oefenmeester denkt dat zijn ploeg een andere houding moet aannemen en spreekt van een prima relatie tussen hem en de spelers. "Ik heb geen ruzie met de spelers, zoals door sommigen wel wordt gesuggereerd", zei hij.

Midweeks speelde Napoli nog verdienstelijk gelijk op Anfield Road tegen Liverpool, maar zondag zakte het weer door de ondergrens door op eigen veld te verliezen van laagvlieger Bologna. "De fans zijn teleurgesteld en dat is begrijpelijk. De situatie moet snel beter worden, want we falen keer op keer", sprak de keuzeheer op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. De trainer wil niks weten van een verstoorde relatie tussen hem en zijn spelers, terwijl verschillende Italiaanse media anders schrijven. "Het team is niet tegen mij. Er is wederzijds respect en ik heb een uitstekende relatie met de spelers."

De relatie tussen de spelers en president Aurelio De Laurentiis is inmiddels wel gedaald tot een absoluut dieptepunt. Hij legde de complete selectie onlangs torenhoge boetes op. Sommige spelers moesten tot vijftig procent van hun maandsalaris inleveren. Voor Ancelotti is dat geen excuus voor de slechte resultaten. "De houding van Napoli is verkeerd. Afgelopen week (tegen Liverpool, red.) zijn we geconcentreerd en speelden we goed. Je kan minder geconcentreerd zijn, maar nu daalt het tot twintig of dertig procent. Dat kan niet. Het probleem zit niet in de manier van spelen of de tactiek."

Lees ook: FIFPro steunt spelers Napoli in conflict met voorzitter

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen