FC Groningen wacht mogelijk 'dubbele' straf na nieuw incident

FC Groningen wacht mogelijk 'dubbele' straf na nieuw incident

2 december 2019 – FC Groningen hangt mogelijk een zware straf boven het hoofd van de KNVB. De supporters hadden zaterdagavond op bezoek bij Fortuna Sittard een enorme fakkelactie in petto, maar dat was met een nog openstaande voorwaardelijke straf absoluut geen handige actie. Mogelijk moet de Eredivisieclub nu namelijk tweemaal boeten.Volgens RTV Noord is de aanklager van de KNVB namelijk een vooronderzoek gestart naar de wanordelijkheden in Sittard, niet het enige incident de laatste tijd. Eerder dit seizoen al lieten de fans zich niet onbetuigd in de KNVB Beker op bezoek bij Harkemase Boys en de openingswedstrijd van het seizoen werd er al zonder fans in Vak F gespeeld vanwege een straf van vorig seizoen. "Een dieptepunt in geschiedenis", oordeelde Wouter Gudde destijds.

De kans dat ook ditmaal de straf fors uitvalt, is aanzienlijk, aangezien dit het zoveelste incident is van de fans. Het duel in Limburg moest tijdelijk worden gestaakt vanwege de enorme rookontwikkeling die bij de actie op gang kwam. "Je brengt de club enorm in diskrediet, hier komt weer een onderzoek naar. Onbegrijpelijk dat je dit doet", baalde Gudde van het incident.

Lees ook: Aanklager seponeert zaak ongeregeldheden noordelijke derby

Bovendien heeft FC Groningen nog een straf open staan bij de KNVB, namelijk voor het spelen van een wedstrijd zonder uitsupporters. Dat was nadat de aanhang zich in het duel met sc Heerenveen had misdragen en de proeftijd liep tot en met 28 mei 2021. Als de KNVB oordeelt dat de achterban zich opnieuw heeft misdragen, wacht niet alleen een forse straf, maar wordt ook deze voorwaardelijke veroordeling onvoorwaardelijk. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 12 juli 2020

  2. zaterdag 11 juli 2020

  3. vrijdag 10 juli 2020