Shevchenko lyrisch: "Van Dijk beste verdediger aller tijden"

Shevchenko lyrisch: "Van Dijk beste verdediger aller tijden"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

2 december 2019 – Oekraïne weet dat het op het EK van volgend jaar te maken zal krijgen met het Nederlands elftal. Bondscoach Andriy Shevchenko is zeer positief over Oranje en stelt dat die ploeg met Virgil van Dijk de beste centrumverdediger aller tijden in de gelederen heeft.

De voormalig topspits is zeer positief over de selectie van Oranje en dan met name over captain Van Dijk. "Ronald Koeman kan beschikken over een geweldige nieuwe generatie topspelers en heeft in iedere linie een speler van wereldklasse. Virgil van Dijk is in mijn ogen de beste verdediger aller tijden of kan dat worden. In de aanval lopen snelle jongens en iemand als Memphis Depay kan zomaar een wedstrijd beslissen terwijl het middenveld uitgebalanceerd is met de creativiteit van Frenkie de Jong en het loopvermogen en doelpunten van Georginio Wijnaldum. Eigenlijk is alles goed bij Nederland", zegt hij tegen De Telegraaf.

Oranje en Oekraïne beginnen op 14 juni aan het EK met een onderling duel in Groep C. Shevchenko denkt dat Nederland de tegenstander niet moet onderschatten. "We zijn in ontwikkeling, maar spelen totaal anders dan voorheen. Niet zo verdedigend, maar offensiever met creativiteit, jonge spelers uit de nationale competitie, die niet de ervaring hebben, maar wel volgens mijn filosofie spelen. Geholpen door internationals bij Manchester City (Zinchenko), Atalanta Bergamo (Malinovski) en West Ham United (Yarmolenko). Zonder nederlaag hebben we onze groep gewonnen met daarin Portugal."

Reacties

gerelateerd