Van Hanegem breekt een lans voor Ziyech: 'Absolute top'

Van Hanegem breekt een lans voor Ziyech: 'Absolute top'

2 december 2019 – Willem van Hanegem heeft een lans gebroken voor Hakim Ziyech. De Kromme is er van overtuigd dat hij de Marokkaan van Ajax de stap naar de absolute Europese top meer dan aankan. 'Deze jongen hoort straks aan het einde van het kalenderjaar tot de beste spelers van 2019 in Europa.'Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. 'Hakim Ziyech, met afstand de beste speler van de Eredivisie. De speler die al bijna anderhalf jaar lang in de Champions League met de bal doet wat hij wil. Ja, hij raakt weleens een bal kwijt. Omdat hij altijd creatief moet en wil zijn misschien?', schrijft hij over de aanleiding van zijn verhaal, de opmerking dat Ziyech te vaak de bal zou verspelen. 'Stel dat Oranje ook hem nog had.'

Van Hanegem vergelijkt het met goede optredens van Memhpis Depay of Donny van de Beek, die wél doorlopend aan Europese topclubs worden gelinkt. 'Begrijp me niet verkeerd: ik vond Depay in Oranje ook een paar keer aardig spelen en Van de Beek is een prima speler. Maar ik zie in Europa nog wel een paar Memphissen en Van de Beeks rondlopen. Van Ziyech zie ik er bijna maar één', looft hij de Ajacied.

'Dat gediscussieer in die praatprogramma's over Ziyech wel of niet naar een topclub, begint me meer en meer tegen te staan. Deze speler kan in de absolute top mee, geen twijfel mogelijk. En het gezeur dat er vervolgens een heel elftal in zijn dienst moet spelen: kijk de wedstrijd tegen FC Twente nog even terug en zie wie daar in de slotfase eerst aan de rechterkant achterin een bal veroverde en in de blessuretijd aan de linkerkant hetzelfde deed', brak het Feyenoord-icoon de lans voor Ziyech.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 december 2019

  2. zaterdag 14 december 2019