Rotterdammer Lang: "Ajax is mijn club en dit was mijn droom"

Rotterdammer Lang: "Ajax is mijn club en dit was mijn droom"

2 december 2019 – Noa Lang was zondagmiddag met drie goals de grote man aan de kant van Ajax. De pas twinitgjarige buitenspeler maakte zijn basisdebuut in de wedstrijd tegen FC Twente en nam zijn ploeg bij de hand nadat het op een vroege 2-0 achterstand was gekomen. "Dit is mijn hele leven al mijn droom en die is nu uitgekomen", sprak hij na afloop.Tegen Lille kwam hij in het veld voor de geblesseerde Zakaria Labyad en maakte toen een goede indruk. De basisplaats van afgelopen zondag was dan ook een logisch gevolg. Hij moest veel geduld hebben, maar eindelijk stond hij in de basis van Ajax. "Het wachten was echt lastig", sprak hij in het Algemeen Dagblad. "Gelukkig heb ik veel goede mensen om me heen, die me hebben geholpen. Met Dusan Tadic en Hakim Ziyech heb ik er veel over gesproken. Ik wilde mezelf zo graag laten zien in Ajax 1."

Lang is geboren in Rotterdam en komt oorspronkelijk ook uit de jeugd van Feyenoord. Hij had echter altijd al een hart voor Ajax en dat stak hij in Rotterdam ook niet onder stoelen of banken. "Iedereen daar wist dat Ajax mijn club was. Dat heb ik van mijn vader meegekregen. Hij is zijn hele leven al een fanatieke Ajax-supporter. Mijn moeder komt trouwens uit een Sparta-familie."

De vleugelaanvaller speelde acht jaar in de jeugd van de Rotterdammers alvorens hij dan eindelijk de overstap maakte naar zijn droomclub. "Daarna zat ik elke dag met mijn Ajax-koffertje in de trein van Rotterdam naar Amsterdam. Soms keken mensen op het station in Rotterdam wel een beetje raar op, maar voor mij was het niet zo vreemd. Ajax was mijn club", sprak hij.

Dat hij het tegen FC Twente eindelijk heeft kunnen laten zien is een last van zijn schouders. De twintigjarige aanvaller staat na zijn hattrick echter alweer te popelen om meer te laten zien. "Ik wil meer en weet dat ik elke dag alles moet geven. Dan wordt het vanzelf beloond. Dat is tegen Twente wel weer gebleken. Dit was een droom van me en die is nu uitgekomen", besluit hij glimlachend.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020

  2. woensdag 25 november 2020