Totaal opgeleefde Willems hoopt in de toekomst weer op Oranje

Totaal opgeleefde Willems hoopt in de toekomst weer op Oranje

2 december 2019 – Jetro Willems heeft het Nederlands elftal nog zeker niet uit zijn hoofd gezet. Na een mindere periode bij Eintracht Frankfurt heeft hij bij Newcastle United zijn draai meer dan gevonden en hoopt nog altijd op een nieuwe kans bij Oranje. "Ik moet tot de volgende interlandperiode in maart laten zien wat ik waard ben en dan merk ik wel of dat iets oplevert. Als ik mijn huidige niveau vasthoud, dan komt het vanzelf weer."Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Bij het Nederlands elftal debuteerde hij al op zijn achttiende jaar, maar de laatste seizoenen raakte hij uit beeld. Onder bondscoach Ronald Koeman speelde hij bovendien nog geen interland, maar toch is een rentree gezien zijn vorm bij Newcastle United niet uitgesloten. "Het gaat lekker. Dit systeem ligt me wel. Zo kan ik aanvallend mijn aandeel hebben met mijn voorzetten en schoten op doel", zegt hij over het systeem met vijf verdedigers.

Toch spreekt Willems zich nog niet hardop uit over een permanente transfer naar de Premier League-club, dat hem momenteel huurt van Eintracht Frankfurt. "Daar denk ik nog helemaal niet aan. Ik ben hier net een paar maanden. Laat ik het nou eerst maar eens over een langere periode laten zien bij Newcastle. Ik vind het geweldig om in Engeland te spelen."

Afgelopen weekend was hij tegen Manchester City belangrijk met een doelpunt en zo hielp hij zijn goede vriend Georginio Wijnaldum. "Gini belde me om te bedanken. We bellen na elke wedstrijd met elkaar", aldus Willems. "Het is niet zo dat we het dan alleen maar over voetbal hebben met elkaar. Als vrienden hebben we het juist ook over andere dingen, want we zijn al zoveel met voetbal bezig."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 september 2020

  2. vrijdag 18 september 2020