Napoli verliest weer, dagen Ancelotti lijken geteld

1 december 2019, 19:59

Het ontslag van Carlo Ancelotti bij Napoli lijkt aanstaande. De oefenmeester slaagde er zondag niet in om een goed resultaat te halen tegen Bologna. Op eigen veld werd er met 1-2 verloren van de laagvlieger.

Bij Napoli stond Hirving Lozano in de basis en kwam Dries Mertens in de tweede helft als invaller in het veld. De thuisploeg kwam na 41 minuten op voorsprong door een doelpunt van Fernando Llorente, die de kans kreeg in de punt van de aanval. Napoli kwam dus voor, maar liet andermaal zien een ploeg in zwaar weer te zijn. Andreas Olsen bracht de bezoekers na een uur op gelijke hoogte en het werd zelfs nog erger voor Napoli. Bologna sneed in de tachtigste minuut gemakkelijk door de vijandelijke defensie, waarna Nicola Sansone kon afdrukken: 1-2. Llorente dacht in de slotfase nog de gelijkmaker te scoren, maar zag zijn goal afgekeurd worden wegens buitenspel. Bologna, dat speelde met Stefano Denswil als linksback door de blessure van Mitchell Dijks, ging er zodoende met de punten vandoor.

Napoli staat nu zevende in de Serie A en heeft nu zes duels op rij niet gewonnen de competitie. Bologna bivakkeert in het rechterrijtje en had voor vandaag vier duels op rij niet gezegevierd.