Wisselvallig Feyenoord met hangen en wurgen langs PEC Zwolle

1 december 2019, 18:41

Feyenoord heeft zondagavond met veel moeite de punten in eigen huis weten te houden. Na een flitsende eerste helft hielpen de Rotterdammers PEC Zwolle na rust met slecht spel in de wedstrijd. De Zwollenaren wisten een vroege treffer van Steven Berghuis met dank aan een uitblinkende Nick Marsman echter niet ongedaan te maken. De goalie zorgde er met zijn uitstekende Eredivisie-debuut voor Feyenoord voor dat de Kuipbewoners ongeslagen blijven in het tijdperk Advocaat: 1-0.

De openingstreffer kwam evenwel nog binnen het half uur op naam van Berghuis. Na de zoveelste soepele Feyenoord-aanval was het de aanvoerder die op aangeven van Tyrell Malacia de trekker over mocht halen. PEC liet het allemaal maar gebeuren, want het gaf Feyenoord veel te veel tijd en ruimte om de oplossingen te vinden.

Bij het ingaan van de tweede helft bleek die hoop al snel allesbehalve ijdel. PEC ging beter voetballen en kon direct voor wat dreiging zorgen. Het kreeg daarbij hulp van Feyenoord, dat op haar beurt maar wat aanklungelde. Het leek daarmee het goede spel van voor rust al snel ongedaan te maken, maar Nick Marsman beleefde een uitstekend basis-debuut voor Feyenoord. Hij had een prima antwoord op grote kansen van Lennart Thy en Dennis Johnson en voorkwam daarmee de gelijkmaker.

In de slotfase kon het duel dus nog alle kanten op. PEC had verschillende mogelijkheden om langszij te komen, maar ook Feyenoord had moeten scoren. Zo had invaller Sam Larsson het duel in het slot kunnen gooien en was ook Luis Sinisterra enkele keren dreigend. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor Feyenoord met de 1-0 zege haar zegeningen telde.

Opstellingen en beoordelingen:*

Feyenoord: Nick Marsman 7; Lutsharel Geertruida 7, Eric Botteghin 6, Marcos Senesi 6.5, Tyrell Malacia 7; Jens Toornstra 5.5 (77. Yassin Ayoub -), Orkun Kökcü 6, Leroy Fer 4.5; Steven Berghuis 7 (84. Renato Tapia -), Nicolai Jørgensen 5 (68. Sam Larsson 6), Luis Sinisterra 7

PEC Zwolle: Michael Zetterer 6.5; Gustavo Hamer 6.5, Darryl Lachman 5.5, Thomas Lam 6, Sai van Wermeskerken 6; Rick Dekker 5.5, Pelle Clement 6 (86. Mike van Duinen -), Ilias Bel Hassani – (19. Dean Huiberts 6.5); Vito van Crooij 6.5, Lennart Thy 6.5, Dennis Johnsen 5.5

Man of the Match: Nick Marsman

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen