Garcia zag kansen voor Twente: "Als we scherper waren geweest"

1 december 2019, 17:46

FC Twente mocht zondag dromen van een stunt tegen Ajax, aangezien het snel op een 2-0 voorsprong kwam tegen de koploper. Ondanks dat werd er een ruime nederlaag geleden (2-5). Trainer Gonzalo Garcia zag vanuit de dug-out dat er meer mogelijk was geweest.

Dat het moeilijk zou worden wist de coach vooraf ook. "We speelden tegen het beste team van de competitie en wisten van tevoren dus dat het moeilijk zou worden tegen Ajax. We begonnen goed, de pressing was juist en Ajax had het daardoor lastig", blikt hij terug op de clubwebsite. "In die fase scoorden we beide doelpunten. Dat waren situaties waarop we ons hadden voorbereid. Maar als we wat scherper waren geweest, hadden we nog meer kansen kunnen creëren in de eerste helft. We gaven voor rust slechts een paar schoten weg, toch kregen we een doelpunt tegen."

Bij start van de tweede helft stond Twente met 2-1 voor, maar die marge ging snel in rook op. "Ook in die helft begonnen we goed. We hadden de 3-1 kunnen maken (Aitor vlak na rust, red.), maar een paar seconden later lag de 2-2 in het doel. Met nog dertig minuten te gaan weet je dat het ook fysiek lastig gaat worden om het ritme van Ajax te volgen. Dat is een onderdeel van de kwaliteit die zij hebben. Op een gegeven moment wisten wij het veld niet meer klein te houden en na de achterstand geef je meer ruimte weg, omdat je nog gelooft in een resultaat."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen