Doelpuntrijke overwinning help Gladbach aan kop in Bundesliga

1 december 2019, 17:29   Bijgewerkt: 1 december 2019, 17:39

Borussia Mönchengladbach heeft zich goed hersteld van de 2-0 nederlaag bij Union Berlin van vorige week. De prima presterende formatie van Marco Rose won zondag op eigen terrein met 4-2 van SC Freiburg.

Het venijn zat hem zondag niet in de start, maar in het begin van de wedstrijd. Een snelle treffer van Marcus Thuram werd door Freiburg via een goal van Jonathan Schmid al rap ongedaan gemaakt, waardoor het na zes minuten 1-1 stond. De thuisploeg was ondanks dat de betere ploeg en kon twintig minuten later juichen toen Breel Embolo de 2-1 aantekende. Gladbach deed het prima tegen Freiburg, dat zesde staat, en breidde de marge kort na rust uit via een doelpunt van Patrick Herrmann. De Duitser is één van de aanvallers die dit seizoen in goede vorm steekt bij Gladbach.

Ondanks die 3-1 was het duel nog niet gespeeld, aangezien middenvelder Lucas Höler na een uur spelen de aansluitingstreffer maakte. Zijn 3-2 was echter niet genoeg voor Freiburg, dat door de aanvallende intenties in het mes liep. Embolo legde de eindstand met zijn tweede goal van de middag vast op 4-2. Gladbach staat daardoor ook na de dertiende speelronde bovenaan en heeft een punt meer dan nummer twee RB Leipzig.

Voor Freiburg is er een einde gekomen aan een ongeslagen serie van vier competitiewedstrijden.