Ook met Ljungberg als hoofdtrainer wint Arsenal niet

1 december 2019, 17:01

De eerste wedstrijd na het ontslag van Unai Emery is geen succes geworden voor Arsenal. De dolende ploeg uit Londen zag de Spaanse trainer vrijdag op straat worden gezet, maar dat heeft niet meteen voor resultaat gezorgd. Zondag bleef het tegen Norwich City steken op een 2-2 gelijkspel.

Bij Arsenal zit Freddie Ljungberg als interim-trainer op de bank en hij koos er zondag voor om Mesut Özil in de basis te zetten. Arsenal begon heel aardig aan de wedstrijd en liet prima spel zien, maar liet na twintig minuten weer blijken dat de defensie zo lek als een mandje is. Na geschutter achterin kon Teemu Pukki de 1-0 maken. Het antwoord van Arsenal niet lang op zich wachten. Acht minuten later kon Pierre Emerick-Aubameyang aanleggen voor een penalty, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door Tim Krul. Omdat er spelers van de thuisploeg te snel inliepen, mocht het over en ditmaal schoot de spits wel raak.

Ondanks die 1-1 zocht Norwich de kleedkamer op met een 2-1 voorsprong. Tod Cantwell, oud-speler van Fortuna Sittard, sloeg op slag van rust toe. Na de doelwissel was het weer Aubameyang die Arsenal uit de problemen hielp. De aanvaller schoot knap raak na een corner en zorgde voor de 2-2. Opmerkelijk genoeg was Norwich na die goal ineens veel sterker en mocht Arsenal blij zijn dat het niet verloor. Met name keeper Bernd Leno liet zich in het laatste halfuur zien. Wie zich niet liet zien, was Nicolas Pepe. De topaankoop bleef negentig minuten op de bank.

Arsenal is door de remise tegen de nummer negentien van de Premier League nu acht officiële wedstrijden zonder overwinning. Van een Ljungberg-effect is vooralsnog dus geen sprake.