De Graafschap struikelt over Go Ahead en ziet Cambuur uitlopen

1 december 2019, 16:46

Het is De Graafschap zondag niet gelukt om in het spoot van SC Cambuur te blijven. De nummer twee van de ranglijst bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles en mocht daarmee niet eens klagen.

De Graafschap leed maandag de eerste nederlaag van het seizoen bij Jong AZ (2-1). De ploeg was gebrand op revanche, maar had het zondag lastig met middenmoter Go Ahead Eagles. Kort na de pauze kwam De Graafschap op achterstand door een treffer van Elmo Lieftink. De middenvelder schoot hard raak met een droge pegel.

Daarna ging De Graafschap op zoek naar de gelijkmaker en in die fase kreeg ook Go Ahead kansen in de counter. Het duurde lang voordat de thuisploeg langszij kwam. Dat gebeurde in de 83ste minuut dankzij een rake penalty van Ralf Seuntjens. Bas Nijhuis had de strafschop gegeven nadat Go Ahead-keeper Hobie Verhulst aanvaller Daryl van Mieghem onderuit had gehaald. Seuntjens had eerder in de tweede helft al wel een grote kans gemist, net als invaller Stef Nijland.

Door het nieuwe puntenverlies bedraagt de achterstand van De Graafschap op Cambuur nu vijf punten. De koploper won vrijdag op eigen veld met 3-1 van Jong AZ.