Meulensteen kopt RKC bij Utrecht naar eerste uitoverwinning

1 december 2019, 16:30   Bijgewerkt: 1 december 2019, 16:38

Het is RKC Waalwijk gelukt om ook buitenshuis een overwinning te boeken. Verdediger Melle Meulensteen kroonde zich tegen FC Utrecht met een krachtige kopbal tot matchwinner en maakte zodoende zijn derde doelpunt van het seizoen. Hij is daarmee gedeeld clubtopscorer van de ploeg uit Waalwijk en bracht Utrecht een nieuwe dreun toe: 0-1.

FC Utrecht verloor de afgelopen twee Eredivisie-duels van AZ en Ajax en moet dus concluderen dat het zich voorlopig nog niet kan meten met de absolute top. Om wel de positie in de subtop te behouden, wilde het vandaag winnen bij hekkensluiter RKC. De Waalwijkers pakten vorige week in extremis een punt tegen FC Emmen en zal deze lijn door moeten trekken om de druk op ADO Den Haag en VVV-Venlo te vergroten.

De tweede helft was een exacte kopie van het vertoonde spel in de eerste helft. Zes minuten na de rust werd FC Utrecht toch gevaarlijk toen Klaiber zijn collega-back op de rand van de zestien vond. Guwara schoof de bal laag in de verre hoek, maar dat had ook Vaessen gezien. In de 69e minuut werd dan toch de score geopend vanuit een standaardsituatie door RKC. Centrumverdediger Melle Meulensteen torende hoog boven Willem Janssen uit en verschalkte Paes met zijn derde doelpunt van het seizoen. Hij was vandaag de vervanger van de geschorste Hans Mulder. Vervolgens bracht Utrecht Simon Makienok in en ging wat opportunistischer spelen. Dat leverde ruim tien minuten voor tijd een grote kans op voor Maher die zijn schot losgelaten zag worden door Vaessen. De rebound van Makienok pakte hij vervolgens wel heel knap.

Ondanks dat Utrecht het laatste kwartier alles heeft gegeven, waren er weinig grote kansen en dus eindigde de wedstrijd in 0-1. Door de derde nederlaag op rij is Utrecht terug te vinden op plek zeven en kan het nog voorbij gestreefd worden door Feyenoord. Voor RKC is de situatie wat rooskleuriger geworden, het gat met nummer zeventien ADO Den Haag is nog maar drie punten.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Utrecht: Maarten Paes 6,5, Leon Guwara 6,5, Willem Janssen 6, Justin Hoogma 6,5, Sean Klaiber 4, Simon Gustafson 4,5, Adam Maher 5,5, Joris van Overeem 5 (Simon Makienok -), Sander van de Streek 5,5, Jean-Christophe Bahebeck 4,5 (Vaclav Cerny 5), Gyrano Kerk 4,5 (Patrick Joosten -).

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 7, Juriën Gaari 5,5, Melle Meulensteen 7,5, Hannes Delcroix 7, Saïd Bakari 6, Daan Rienstra 6 (Ingo van Weert -), Stijn Spierings 5,5, Clint Leemans 5,5, Sylla Sow 6, Dylan Vente 6,5 (Mario Bilate -), Darren Maatsen 5,5 (Anas Tahiri 6).

Man of the match: Melle Meulensteen 7,5

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen