Dramatische rentree Kompany: verlies bij laagvlieger Oostende

1 december 2019, 16:26

Het wil dit seizoen maar niet vlotten bij Anderlecht: de ploeg van Franky Vercauteren was eindelijk weer eens een flinke tijd ongeslagen, maar kreeg zondaag op bezoek bij laagvlieger Oostende opeens klop. Michel Vlap begon in de basis, maar kon ondanks de terugkeer van Vincent Kompany - die eerder weer in de basis stond dan werd verwacht - de 3-2 afgang niet voorkomen. 

Kompany, begonnen als de absolute leider van het Anderlecht-project, was sinds augustus afwezig met een spierblessure en zag hoe Anderlecht nog altijd niet groots, maar wel ongeslagen speelde. In de laatste acht duels werd er niet verloren in de Jupiler Pro League en viermaal daarvan werd een wedstrijd winnend afgesloten, maar uitgerekend bij Kompany's terugkeer ging het lang enorm mis.

Ook Vlap mocht na twee wisselbeurten weer eens aan de aftrap staan, samen met Derrick Luckassen – Phillipe Sandler ontbrak. Zij zagen hoe keeper Hendrik Van Crombrugge met geblunder na een terugspeelbal de 1-0 inleidde van Joseph Akpala inleidde al na zes minuten, gevolgd door de 2-0 na een half uur spelen. Kompany ging pijnlijk onder een hoge bal door, waarna de bal na de rebound van Akpala's schot bij Michiel Jonckheere viel en hij kende geen genade met Kompany.

Een aantal keren voor de pauze ontsnapte Anderlecht aan de derde treffer van Oostende, dat in de tweede helft zelf ontsnapte. Kemar Roofe schoot de gegeven strafschop namens Anderlecht namelijk niet goed in, waardoor het 2-0 bleef. Een kwartier voor tijd besliste Andrew Hjulsager het duel, al maakten Nacer Chaldi en Jeremy Doku het nog akelig spannend in de slotfase.

Verder dan dat kwam het niet meer voor Anderlecht bij de dramatische rentree van Kompany, die zijn ploeg voor het eerst na acht duels weer eens zag verliezen en de play-offkansen serieus ziet slinken. Het is nog altijd volop crisis bij de Belgische topclub.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen