Juventus moet vrezen voor kop na remise tegen Sassuolo

1 december 2019, 14:31

Juventus kan zondagmiddag de koppositie in de Serie A kwijtraken aan Internazionale. De ploeg van Maurizio Sarri kwam in eigen huis zeer matig voor de dag tegen Sassuolo en liep door een pijnlijke blunder van de gehele achterhoede zelfs puntverlies op (2-2). Matthijs de Ligt zag er net als zijn collega's bij de 1-2 voor de bezoekers slecht uit.

Zoals al zo vaak dit seizoen in de Serie A ging het uiterst moeizaam bij Juventus in eigen huis tegen Sassuolo. Hoewel het wel veel kansen kreeg, had het aanvoerder Leonardo Bonucci nodig om de score na twinitg minuten te openen. Hij schoot van grote afstand met de binnenkant van de voet de bal hard achter de debuterende goalie Stefano Turati, die kansloos werd gelaten.

De jonge doelman zag hij zijn ploeg echter direct reageerde: Francesco Caputo stuurde met een knappe steekpass Jeremie Boga diep, die stiftte heerlijk de gelijkmaker binnen. De haperende machine van de Oude Dame creëerde te weinig en kwam na de pauze ook nog eens heel ongelukkig op achterstand.

Matthijs de Ligt kon een fout achterin niet corrigeren en schoot de bal zo in de voeten van Caputo, die vervolgens de bal richting Buffon schoot. De ervaren goalie ging heel pijnlijk in de fout, waarna de achterstand op het scorebord stond. Juventus drong aan en kwam via een strafschop nog wel op gelijke hoogte, maar zoals het zo vaak dit seizoen nog goed kwam voor Maurizio Sarri en met één goal verschil won, lukte het ditmaal niet meer.

Paulo Dybala en Miralem Pjanic waren nog dichtbij de winnende goal, maar hun pogingen gingen over. De jonge Sassuolo-keeper Turati hield bij zijn debuut de Oude Dame van de zege af en daarmee mogelijk zelfs van de koppositie: als Internazionale in eigen huis wel van SPAL wint, dan is Juventus zelfs koploper af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen