Slecht nieuws Ajax: ook Quincy Promes valt geblesseerd uit

1 december 2019, 12:50

Opnieuw slecht blessurenieuws voor Ajax: Quincy Promes heeft zondagmiddag op bezoek bij FC Twente een op het oog kuitblessure opgelopen. De aanvaller moest zich al na een half uur laten vervangen voor Klaas-Jan Huntelaar. Voorin waren David Neres en Zakaria Labyad vanwege blessures sowieso al afwezig, Hakim Ziyech was ondanks zijn polsblessure wel inzetbaar.

Sowieso was de start van Ajax, die door alle blessures met Noa Lang voor het eerst in de Eredivisie-basis begon, sowieso rampzalig op bezoek bij FC Twente. Binnen no time stond Ajax door treffers van Keito Nakamura en Aitor Cantalapiedra op een 2-0 achterstand en vervolgens viel ook Promes uit met een blessure. Terwijl het spel verder ging, zat Promes op de grond en greep naar zijn onderbeen.

Neres hield aan het duel met Chelsea een knieblessure over en is minimaal tot de winterstop uitgeschakeld, terwijl Labyad afgelopen woensdag tegen Lille uitviel met een knieblessure. Hoelang hij exact uit de roulatie ligt, is niet bekend. Maar de verwachting is dat hij mogelijk de rest van het seizoen moet missen. Erik ten Hag liet al doorschemeren dat hij in elk geval voorlopig ontbreekt.

Voor Promes is het slecht nieuws, aangezien hij in uitstekende vorm verkeert momenteel. In de in totaal twintig duels van Ajax maakte de buitenspeler veertien goals en gaf hij vier assists. Over tien dagen wacht voor de Amsterdammers bovendien de cruciale wedstrijd in de Champions League tegen Valencia.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen