Cillessen pakt plots penalty's: "Belangrijk voor het team"

1 december 2019, 10:02

Het duurde heel lang voordat Jasper Cillessen zijn eerste strafschop stopte, maar inmiddels gingen de laatste vier (!) van de zeven penalty's tegen de doelman van Nederland mis. Denis Suarez (Celta de Vigo), Ross Barkley (Chelsea) en sinds zaterdagavond ook Gerard Moreno (Villarreal) kregen de bal niet achter Cillessen, die bij Oranje ook een penalty tegen hem gemist zag worden in het duel met Noord-Ierland.

Hoewel Cillessen alleen de ballen van Suarez en Moreno zelf tegenhield en de rest niet goed werd ingeschoten, is hij wel blij met de ontwikkeling van zijn strafschoppen. "Of we de trap van Moreno hebben bestudeerd? Ja, maar ook van de andere nemers Santi Cazorla en Manu Trigueros", zei de Nederlandse doelman in de Spaanse media over de nemers van Villarreal. Alleen Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Marc Roca (Espanyol) en Diego Costa (Atlético de Madrid) scoorden vanaf elf meter dit seizoen tegen Cillessen.

Lees ook: Cillessen stopt strafschop klemvast namens Valencia

"Het is mooi voor mij en belangrijk voor het team dat ik die bal pakte", zei Cillessen over zijn reflex waarmee hij een belangrijke rol had in de derby-winst. Sowieso voelt de keeper van Oranje zich steeds prettiger in de sinaasappelstad. "Ik voel me elke dag beter bij deze club en in de stad. We zijn heel blij dat we de derby hebben gewonnen."

Ajax-uit

Verder werd Cillessen alvast gevraagd naar de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Ajax, die door de Spaanse ploeg vrijwel zeker gewonnen moet worden voor het bereiken van de volgende ronde. "Daar zijn we nog niet mee bezig. We gaan nu eerst herstellen van een zware week en daarna richten we ons op Levante. Daarna gaat de blik pas op Ajax, al is dat ee belangrijke wedstrijd."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen