De Jong staat open voor Ajax-vertrek: "Wil duels spelen"

De Jong staat open voor Ajax-vertrek: "Wil duels spelen"

1 december 2019 – Siem de Jong sluit niet uit dat hij komende winter vertrekt bij Ajax. De middenvelder keerde deze zomer terug van een avontuur uit Australië en komt af en toe nog wel in actie, maar zijn rol is met de 43 minuten dit seizoen uiterst beperkt. "Het is wel zo dat ik komende jaren wedstrijden wil spelen. En hier is die kans misschien niet zo groot."Dat zei hij tegenover de NOS over zijn situatie bij Ajax. "Het is voor mij ook wel genieten om naar dit Ajax te kijken en elke dag met de jongens op het veld te staan. Het geeft een goed gevoel om hier onderdeel van te zijn. Ik weet dat het anders is dan de andere jaren die ik hier heb gespeeld", snapt De Jong echter ook.

Toch is de aanvaller annex middenvelder, die in zijn vorige periode bij Ajax nog een belangrijke basisspeler was, vooral voetballer die ook minuten wil maken. "Ik ga dus kijken wat ik voor de rest kan doen. Het hangt er vanaf wat er komt. Ik sta best wel open voor een avontuur in het buitenland. Australië vond ik een mooi avontuur. Omdat ik daar de kans kreeg om veel te spelen. Mijn voorkeur gaat dus misschien iets meer uit naar het buitenland."

Tot die tijd geeft hij overigens alles in dienst van Ajax. "Ik weet op dit moment wat mijn rol is, maar het is niet altijd even makkelijk om te accepteren. Het gebeurt niet veel dat wij nog moeten scoren op het laatst. In de meeste wedstrijden is het niet nodig dat ik of Klaas-Jan Huntelaar erin komen om wat te forceren", aldus De Jong.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 14 juli 2020

  2. maandag 13 juli 2020