Koeman tipt België voor de EK-winst: "Ervaren ploeg"

1 december 2019, 08:54   Bijgewerkt: 1 december 2019, 08:59

Bondscoach Ronald Koeman ziet België als favoriet voor de EK-winst komende zomer. De oefenmeester denkt dat onze zuiderburen de best ingespeelde ploeg hebben en tipt hen dan ook voor de eindzege. "Zij hebben spelers die al gepokt en gemazeld zijn op een eindtoernooi, zo ver zijn wij nog niet."

Dat zei hij tegenover het Belgische Sporza. "Er is een groepje sterke landen dat elkaar weinig ontloopt, misschien horen wij daar ook wel bij", dacht de bondscoach van Nederland. "Alles opgeteld schat ik België het hoogst in. Zij hebben spelers die al gepokt en gemazeld zijn op een eindtoernooi, zo ver zijn wij nog niet."

Lees ook: Alles over de speeldata en tickets van Oranje op EURO 2020

Wel denkt Koeman hoge ogen te kunnen gooien op EURO 2020 als alles meezit. "We spelen drie thuiswedstrijden, dat kan wel een voordeel zijn. Oranje is een ploeg in ontwikkeling. Maar we hebben de Nations League gespeeld en ook al heel wat oefenwedstrijden tegen sterke landen als België."

Bovendien zou hij het de bondscoach van de Belgen, zijn goede vriend Roberto Martínez, van harte gunnen om de finale te spelen. Wel het liefst tegen Nederland. "Ik gun het Roberto ook heel erg om een finale te halen, dus dat zou prachtig zijn. Maar eerst maar eens de groep zien te winnen", aldus Koeman.

'Niet makkelijk'

Tegenover De Telegraaf ging hij nog verder in op de loting van Oranje, waar hij zaterdagavond ook al op reageerde. "Vergeet niet dat ze in de kwalificatiegroep met Europees kampioen Portugal als eerste zijn geëindigd. Met avontuurlijker en aanvallender voetbal dan je door de jaren heen gewend bent van Oekraïne. Er spelen ook een aantal genaturaliseerde Brazilianen in het team, die actief zijn bij Shakhthar Donetsk", waarschuwde hij voor Oekraïne. 

Lees ook: Oekraïne-coach Shevchenko: "Wilden niet beginnen tegen Oranje"

"Iedereen mag roepen dat die groepsfase een makkie wordt voor ons of dat er sprake is van een droomloting; we gaan het van wedstrijd naar wedstrijd doen en vanzelfsprekend willen we alles winnen", aldus Koeman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen