Lyon zonder Memphis maar met Tete naar belangrijke zege

30 november 2019, 19:29

Olympique Lyon heeft zaterdagavond de weg omhoog in de Ligue 1 voortgezet tegen Strasbourg. Zonder Memphis Depay – hij kampt nog altijd met een blessure -, maar met Kenny Tete negentig minuten op het veld werd een vroege achterstand uiteindelijk nog omgedaaid (1-2). Door de zege meldt Lyon zich in elk geval voorlopig weer in de Franse subtop.

Op een nederlaag tegen Olympique Marseille na heeft Rudi Garcia, hij nam het stokje in oktober over van Sylvinho, het alleraardigst op de rit in de Ligue 1 bij Lyon, ondanks dat Memphis Depay na zijn interlandperiode bij Oranje nog altijd geblesseerd was. Zonder hem, maar met Tete aan de aftrap kwam de thuisploeg via Youssouf Fofana na twintig minuten op voorsprong.

Vijf minuten voor de pauze maakte Maxwel Cornet de belangrijke gelijkmaker met een fraaie trap en een kwartier voor het einde was hij aangever bij de winnende treffer van Jeff Reine-Adélaïde. Hij zou vlak daarvoor naar de kant worden gehaald door Garcia, maar kopte vervolgens wel de winnende in en bleef staan. Door de winst doet Lyon goede zaken en nadert het de subtop weer in de Ligue 1.