Liverpool loopt uit op City, Mourinho wint wederom

30 november 2019, 17:58   Bijgewerkt: 30 november 2019, 19:32

Liverpool heeft zaterdagmiddag optimaal geprofiteerd van het puntverlies van Manchester City. Dankzij twee treffers van Virgil van Dijk dachten de The Reds een simpele zege te boeken, maar die kwam nog even in gevaar na een rode kaart voor Alisson Becker en blunder van diens vervanger Adrián. Tottenham Hotspur won haar derde duel onder José Mourinho, terwijl Chelsea een pijnlijke nederlaag leed. 

Na twintig minuten dacht Liverpool het duel al te hebben beslist aan de hand van Virgil van Dijk. Twee hoge ballen van Trent Alexander-Arnold kwamen op het hoofd van de Nederlandse verdediger, die met zeven treffers in de laatste twee seizoenen de meestscorende verdediger van de Premier League was. Het ideale antwoord na het puntverlies van concurrent City. 

De voet ging vervolgens van het gaspedaal bij The Reds, die de komende maand nog een overvol programma hebben. Tot een kwartier voor tijd was er niets aan de hand, maar toen kwam Alisson uit waar het eigenlijk niet kon. Hij maakte hands buiten het zestienmetergebied, kreeg terecht rood en moest worden vervangen door Adrián. De vervanger van Alisson ging direct de mist in: het duurde heel lang voor hij zijn muur op orde had, waardoor Lewis Dunk met de binnenkant van de voet de aansluitingstreffer over de grond kon schieten uit de vrije trap.

In de slotfase van het duel bleef Liverpool met hangen en wurgen en ook dankzij invalkeeper Adrián overeind, waardoor het opnieuw uitloopt op Manchester City en een voorsprong van elf punten heeft in de Premier League. Gaat het dit seizoen dan niet meer mis voor Liverpool?

Tottenham Hotspur – AFC Bournemouth 3-2

José Mourinho heeft ook de derde wedstrijd onder zijn leiding bij de Spurs winnend afgesloten. In eigen huis was Dele Alli net als vorige week bijzonder belangrijk: hij nam de eerste twee doelpunten voor zijn rekening. De eerste na twintig minuten en de tweede direct na de pauze en toen Moussa Sissoko op heerlijke wijze de derde goal maakte, was het duel gespeeld. Harry Wilson bevestigde de met twee aansluitingstreffers zijn goede vorm dit seizoen nog wel, maar écht in de problemen kwam Spurs – dat door de zege het linkerrijtje in komt - niet meer. Ook al scoorde Calum Wilson in de slotfase nog de 2-3.

Chelsea – West Ham United 0-1

Frank Lampard is met zijn elftal tegen een zeer pijnlijk verlies aangelopen in eigen huis en is er dus niet ingeslaagd om de tweede plaats over te nemen van Manchester City. Aaron Cresswell maakte meteen na de pauze het enige doelpunt van de wedstrijd, al werd de voorsprong na een uur te worden verdubbeld. Het eigen doelpunt van Kurt Zouma werd afgekeurd, omdat er hands van West Ham United aan voorafging, waardoor een ruime nederlaag Chelsea bespaard leef.

Overige uitslag:

Burnley – Crystal Palace 0-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen