De Roon, Hateboer en Gosens winnen eindelijk weer in Serie A

30 november 2019, 16:53

Atalanta heeft zaterdagmiddag een broodnodige zege geboekt in de Serie A. De Nederlands getinte ploeg uit Bergamo won het uitduel met hekkensluiter Brescia met 0-3. Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens kwamen allemaal in actie in Noord-Italië.

Geen van hen speelde hele wedstrijd. De Roon startte in de basis, maar werd vijf minuten na rust gewisseld. Hateboer kwam als invaller een kwartier in actie. Gosens speelde het langst van het trio: hij was degene die voor Hateboer het veld verliet. Bij Brescia keerde Mario Balotelli terug in de basis. Hij was na een trainingsincident uit de selectie gezet.

Mario Pasalic was zaterdagmiddag de grote man bij Atalanta. De van Chelsea gehuurde middenvelder opende halverwege de eerste helft de score door op aangeven van Timothy Castagne raak te koppen. Na een uur maakte hij zijn tweede van de middag. Ditmaal was Josip Ilicic de aangever. Laatstgenoemde middenvelder uit Bosnië-Herzegovina gooide in blessuretijd de wedstrijd in het slot door de 0-3 te maken.

Atalanta had de vorige vier competitiewedstrijden slechts twee punten gepakt en kon de overwinning derhalve goed gebruiken. Door de zege stijgt de Champions League-deelnemer naar de gedeeld vierde plaats in de Serie A. Brescia blijft de rodelantaarndrager.