Sarri verklaart: De Ligt profiteert van komst Barzagli

Sarri verklaart: De Ligt profiteert van komst Barzagli

30 november 2019 – Matthijs de Ligt kende een stroeve start bij Juventus, maar de laatste weken maakt de van Ajax overgekomen verdediger een sterke indruk. Na het duel met Atlético Madrid in de Champions League (1-0) werd de Oranje-international alom bewierookt. Volgens trainer Maurizio Sarri heeft de sterke ontwikkeling van De Ligt te maken met de terugkeer van Andrea Barzagli.De Italiaan zette afgelopen zomer een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer, maar keerde al snel terug bij Juventus. Eind september werd de voormalig verdediger toegevoegd aan de technische staf van Sarri. De voorbije tijd hebben Barzagli en De Ligt veel gespard.

"Het is duidelijk dat Barzagli een waardevolle bron voor ons is. Op het gebied van individuele en collectieve tactieken kan hij De Ligt veel leren. We spelen elke drie dagen, dus er is niet veel tijd om te trainen, maar hij kan een kwartiertje met Barzagli videobeelden bekijken", aldus Sarri zaterdag op de persconferentie in aanloop naar het duel met Sassuolo.

"Los daarvan weet De Ligt zich aan te passen aan de Italiaanse manier van spelen, dat was altijd al het proces dat we voor ogen hadden", besluit hij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 januari 2020

  2. zondag 26 januari 2020

  3. zaterdag 25 januari 2020