Loting EK 2020: welke landen kan Oranje treffen?

30 november 2019, 10:34   Bijgewerkt: 2 december 2019, 12:59

In Boekarest vindt vanavond de loting voor het EK 2020 plaats. Nederland is één van de landen die in de koker gaat. Al vast staat dat Oranje is ingedeeld in Groep C en Oekraïne treft. Welke landen kan Nederland nog meer treffen?

Er nemen volgend jaar 24 landen deel aan het EK. Deze landen worden verdeeld over zes groepen, waardoor vanavond uit vier potten wordt geloot. Oranje zit door de prestaties in de EK-kwalificatie in Pot 2 en kan van alle landen in Pot 1 alleen aan Oekraïne worden gekoppeld.

Pot 1

Oranje kan de andere vijf landen uit de sterkste pot namelijk niet loten: Italië, Engeland, Spanje en Duitsland hebben - net als Nederland - als mede-organisator een vaste groep toegewezen. België en Oekraïne zijn de andere groepshoofden. Zij zijn geen gastland en komen in de twee overgebleven poules terecht. Oekraïne en Rusland kunnen vanwege de politieke onrust niet in dezelfde groep belanden en omdat Groep B is toegewezen aan Rusland, is Groep C de enige optie voor Oekraïne.

De poules tot nu toe

Poule A: Italië

Poule B: België, Rusland, Denemarken

Poule C: Oekraïne, Nederland

Poule D: Engeland

Poule E: Spanje

Poule F: Duitsland

Pot 3

Vanavond wordt duidelijk welk land Oranje uit Pot 3 treft. Er zijn vijf opties: Portugal, Turkije, Oostenrijk, Zweden en Tsjechië. Denemarken, dat in dezelfde pot zit, is een van de gastlanden van het EK en al toegewezen aan Groep B met België en Rusland.

Pot 4

Het laatste land dat Oranje treft, komt uit Pot 4. Vanavond zal nog niet bekend worden welk land dat is, want er moeten zich nog een aantal landen plaatsen voor het EK van volgend jaar. Wint Roemenië de play-offs, dan komt het automatisch in Oranje's groep omdat Boekarest net als Amsterdam speelstad van Groep C is. Plaatsen de Roemenen zich niet voor het EK, dan komt de winnaar van play-off Path D (Georgië, Noord-Macedonië, Kosovo of Wit-Rusland) in de groep terecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen