Hake: "Achteraf is Ajax beste keus voor Ziyech geweest"

30 november 2019, 09:04

Hakim Ziyech maakte in de zomer van 2016 de overstap van FC Twente naar Ajax, waar hij is uitgegroeid tot één van de beste, zo niet de beste speler van de Eredivisie. In zijn laatste seizoen in Enschede werd hij getraind door René Hake. Hij blikt in aanloop naar het duel tussen Twente en Ajax terug op de samenwerking met de linkspoot.

Ziyech kwam medio 2014 over van sc Heerenveen. "Hakim kwam bij ons binnen als aanvallende middenvelder, maar uiteindelijk hebben wij hem een vrije rol aan de rechterkant gegeven", zegt de huidige trainer van Jong FC Utrecht tegen Tubantia. "Als nummer 10 was hij heel aanvallend ingesteld en liet hij het verdedigend nog wel eens lopen. Rechts kon hij aanvallend meer zijn gang gaan, omdat we met Gutiérrez en Mokotjo twee sterke middenvelders achter hem hadden staan. Vanaf dat moment is hij extreem beslissend voor ons geworden en heeft hij prachtige goals gemaakt."

Lees ook: García wil dat Twente-spelers een voorbeeld nemen aan Ziyech

Volgens Hake was Ziyech in zijn Twente-periode niet altijd even makkelijk. "Niet voor trainers, niet voor medespelers en niet voor zichzelf. Hij is erg veeleisend en dat is voor een topspeler een heel goede kwaliteit, want hij legt de lat voor zichzelf hoog. Wat ook een rol speelde, is dat hij met bepaalde verwachtingen naar Twente is gehaald en die ambities werden vervolgens door de club niet waargemaakt. Dat heeft hem gefrustreerd", stelt hij.

Ziyech stapte in 2016 voor elf miljoen euro over naar Ajax, maar Hake had eigenlijk verwacht dat de Marokkaans international de Eredivisie zou verlaten. "Maar achteraf is Ajax de beste keus voor hem geweest. Hij heeft in Amsterdam enorme stappen gemaakt. Ook als teamspeler. Als je ziet hoeveel defensieve arbeid hij nu verricht. Hij is ouder geworden, rijper en is op zijn plek in een omgeving met betere spelers waar nog meer van hem wordt geëist."

Lees ookZiyech twijfelgeval bij Ajax

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen