Vloet na weer staking bij Excelsior: "Hoefde van mij niet per se"

30 november 2019, 00:00

Excelsior won vrijdagavond met 1-4 op bezoek bij Roda JC, maar na afloop ging het meer over het incident tien minuten voor tijd waardoor de wedstrijd nog even gestaakt werd. Excelsior-speler Rai Vloet ging bij een corner naar de grond, moest uiteindelijk naar de kant en werd daar bedolven onder het bier en aanstekers. De wedstrijd werd uiteindelijk even stilgelegd. "Staking was wat mij betreft niet nodig, maar wel begrijpelijk", sprak Vloet na afloop.

Vloet ging tien minuten voor tijd naar de grond bij een corner nadat een tegenstander van Roda hem een tikje gaf. "Ik stond vrij snel weer op en moest richting de zijlijn. Toen ik richting de lijn liep gooide iedereen al met bier", sprak hij in gesprek met FOX Sports. "Ik draaide mij om en vervolgens kreeg ik aanstekers tegen mijn rug.  Die gaf ik aan de scheids en hij besloot toen om de wedstrijd te staken. Staken hoefde voor mij niet per se, maar het is wel begrijpelijk."

Toen Vloet opstond maakte hij een gebaartje met zijn hand en dat lokte bij de supporters van Roda nog meer reactie uit. "Misschien had ik dat niet moeten doen. Maar dat is voor mij nog steeds geen reden om met aanstekers te gooien. Gelukkig kwamen ze niet op mijn hoofd", zei de aanvaller. 

Voor Excelsior is het na de wedstrijd tegen Den Bosch waarbij Ahmad Mendes Moreira racistisch werd bejegend, al de tweede keer dat er een wedstrijd tijdelijk wordt gestaakt. Excelsior-trainer Moniz is niet blij met deze ontwikkeling en sprak zich na afloop uit over de situatie. "Het moet niet elke week voorkomen, misschien was het op dat moment een verstandige beslissing. Dit is al de tweede keer dat we naar binnen moesten. Ik hoop dat ze ervan leren", sprak hij stellig.

"Het gaat om normen en waarden, daar moeten we heel flink in investeren. Voetbal moet een feest zijn, hier moet op ingegrepen worden", vervolgt hij. "Dit gaat de verkeerde kant op. Dit komt voort uit verwendheid. Mensen kunnen alles maar zeggen en schrijven wat ze willen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen