Weer racisme-incident: Sidibe uitgemaakt voor Zwarte Piet

Weer racisme-incident: Sidibe uitgemaakt voor Zwarte Piet

29 november 2019 – In navolging van het inmiddels veelbesproken incident bij FC Den Bosch – Excelsior diende zich vrijdagavond in de Eerste Divisie een volgend incident aan rondom racisme. Jong PSV-aanvaller Sekou Sidibe maakte twee doelpunten, maar werd vervolgens ook racistisch bejegend in Helmond, waar de Eindhovenaren speelden.Dat vertelde hij tegenover het Eindhovens Dagblad. "Vanaf de tribune werd ik uitgemaakt voor Zwarte Piet en dat vind ik zeker niet kunnen na alles wat er een paar weken geleden is gebeurd", zei hij. "Daarom werd ik ook boos en dat heb ik ook laten blijken."

Scheidsrechter Sam Dröge hoorde het niet, maar kaart het voorval uiteraard wel aan bij de KNVB. Sidibe wilde er niet te lang bij stilstaan. "Ik wil het positieve laten overheersen en dat is dat we met ons team de drie punten hebben gepakt in een uitwedstrijd."

De timing van het incident is bijzonder, omdat de KNVB donderdag nog een actieplan tegen racisme is gepresenteerd. Met slimme camera's moeten daders sneller opgespoord worden. Ook moet er vastgelegd worden wat zij zeggen. Er wordt eveneens gekeken naar een app, waarmee mensen anoniem een melding kunnen maken van een incident. Er komt ook een nieuwe campagne tegen racisme: Ons voetbal is voor iedereen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 19 januari 2021

  2. maandag 18 januari 2021