Van Bergen geëmotioneerd: "Ik had er vandaag niet eens zin in"

29 november 2019, 23:11   Bijgewerkt: 29 november 2019, 23:16

Mitchell van Bergen was vrijdagavond de absolute uitblinker bij sc Heerenveen in de wedstrijd tegen Vitesse. Het was voor de buitenspeler niet alleen een speciale wedstrijd, omdat hij tegen zou voormalig werkgever speelde, maar ook omdat hij voor de wedstrijd triest nieuws hoorde. Chris de Wagt, trainer van Jong Heerenveen, lijdt aan een ernstige ziekte en dat roerde Van Bergen na afloop tot tranen.

"Het was een speciale wedstijd in eerste instantie omdat ik tegen Vitesse speelde, maar voor de wedstrijd krijg je slecht nieuws en dat gaat dan wel meespelen", sprak Van Bergen in gesprek met Omroep Friesland. Met het slechte nieuws doelt hij op de ernstig zieke Chris de Wagt, de trainer van Jong Heerenveen. De selectie stak de trainer voor de wedstrijd een hart onder de riem door met speciale shirts het veld op te komen. "Hij kwam na afloop in de kleedkamer en dat maakte enorm veel emoties los", zei hij met de tranen in zijn ogen.

Ook Heerenveen-trainer Johnny Jansen was na afloop in de weer met zijn emoties en was zeer te spreken over de reactie van zijn ploeg op dit slechte nieuws. "Ik ben ongelooflijk trots dat we dit met zijn allen voor elkaar hebben gekregen en dat we dit Chris hebben kunnen geven. Deze overwinning is voor Chris en zijn familie."

Van Bergen was in de tweede helft belangrijk voor de Friezen door na een dik kwartier spelen de gelijkmaker te maken. "In eerste instantie zocht ik Chris. Ik kon hem helaas niet vinden, toen ging ik naar de bank met de andere trainers. Deze overwinning is voor hem." Van Bergen werkte bij het tweede elftal samen met De Wagt en koestert louter warme gevoelens naar hem. "Hij is zo'n energieke man en dat heb ik nodig. Dit nieuws deed zoveel pijn. Dan realiseer je dat het maar voetbal is. Ik had er eigenlijk niet eens zin in. Dat je wint is verder prima", besluit hij geëmotioneerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen