Slutsky en Vitesse over het op opstappen van de coach

29 november 2019, 23:04

Vitesse-trainer Leonid Slutsky is vrijdagavond per direct vertrokken. De coach dacht het roer niet meer om te krijgen in Arnhem en maakte na het verloren duel met sc Heerenveen zijn vertrek wereldkundig. Vanuit de club is er inmiddels ook gereageerd op het vertrek van de coach, die wel gewoon de persconferentie nog deed en daarin meer uitleg gaf over zijn keuze.

"Na de nederlaag tegen sc Heerenveen heeft Leonid Slutskiy aangegeven dat hij zijn functie als hoofdtrainer per direct wenst neer te leggen. De club gaat intern in beraad om zo snel mogelijk met een oplossing te komen", laat technisch directeur Mohammed Allach weten in een korte reactie op de website. Een verdere reactie vanuit de club is er nog niet, doelman Remko Pasveer liet zich wel uit over de situatie

Lees ook: Slutsky stapt per direct op bij Vitesse na vijfde nederlaag op rij

Slutsky stapt op omdat hij denkt dat het de beste keuze is voor Vitesse. "Ik probeerde de situatie te veranderen, heb het maximale gegeven, maar ik moet niet alleen aan mezelf denken", zei hij tijdens de persconferentie over zijn beslissing om te stoppen.

"Een maand geleden was ik nog een held, maar in de voetballerij is de afstand van hero to zero erg klein", doelde de oefenmeester op het feit dat Vitesse tot voor deze slechte reeks van vijf verloren duels nog een van de verrassend goed presterende ploegen in Nederland was.

"Ik heb geprobeerd de situatie om te draaien en de spelers vertrouwen te geven, maar ik moet aan de club en het team denken. Het seizoen is nog lang, er is tijd om dingen te veranderen. Als ik de woorden of daden niet kan vinden, kan iemand anders het misschien beter doen", zei de coach tegenover de NOS na de wedstrijd, waar hij zijn ontslag bekend maakte.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen