Pasveer over ontslag Slutsky: "Je gaat het jezelf kwalijk nemen"

29 november 2019, 22:52

Vitesse verloor vrijdagavond voor de vijfde keer op een rij en dat was voor Leonid Slutsky genoeg reden om de eer aan zichzelf te houden en op te stappen. Remko Pasveer had het ontslag van de trainer niet aan zien komen en neemt het zichzelf kwalijk dat de ploeg de resultaten niet heeft kunnen omdraaien. "Hij kookte van binnen en wilde niets liever dan winnen vandaag", sprak Pasveer.

Vitesse kwam nog wel op een 0-2 voorsprong, maar gaf deze voorsprong in de tweede helft alsnog weg. Slutsky stond al onder druk en kreeg voor dit duel nog het vertrouwen van de clubleiding, maar een nieuwe nederlaag bleek de Rus teveel. Na de wedstrijd maakte Slutsky duidelijk dat hij niet meer door zou gaan als trainer van Vitesse. "Ik ken hem een beetje en hij is heel direct en duidelijk", sprak Pasveer in gesprek met FOX Sports. "Hij is moeilijk te beïnvloeden en je kan hem ook niet op andere gedachten brengen. Hij wilde niets liever dan resultaat halen hier."

Slutsky sprak na afloop de groep toe in de kleedkamer en bedankte iedereen voor zijn inzet tijdens zijn periode als trainer van de Arnhemmers. "Er werd niet veel gezegd, zo snel heb je niet een antwoord klaar. Hij kookte ook van binnen. Ik zag het niet aankomen en neem het mezelf kwalijk dat we het niet hebben kunnen omkeren."

Over de wedstrijd was Pasveer niet te spreken en hij was van mening dat zijn ploeg de nederlaag vooral aan zichzelf te danken had. "Je begint nog goed en komt op 0-2. Maar als je ziet hoe kinderlijk eenvoudig je het dan weggeeft. Bij die penalty geef je de scheidsrechter bijvoorbeeld een mogelijkheid om te fluiten. Dat zijn gewoon domme dingen, hetzelfde geldt bij de tweede goal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen