Emery reageert op ontslag: "Eer om Arsenal-coach te zijn"

Emery reageert op ontslag: "Eer om Arsenal-coach te zijn"

29 november 2019 – Unai Emery heeft vrijdag voor het eerst gereageerd op zijn ontslag bij Arsenal. De oefenmeester werd eerder op de dag ontslagen als hoofdcoach van The Gunners vanwege de tegenvallende resultaten. "Het was een eer om de hoofdcoach van Arsenal te zijn", zei de oefenmeester."Ik heb altijd met veel passie, toewijding en inspanning gewerkt voor de club. Ik wil alle fans bedanken voor het helpen om Arsenal groot te maken", liet hij weten in een bericht aan de supporters van Arsenal. "Voor iedereen die uit alle hoeken van de wereld naar het Emirates Stadium kwam en in de regen en de kou ons hebben aangemoedigd, had ik niets liever dan betere resultaten behaald."

Lees ook: Arsenal grijpt in: 'We hebben het volste vertrouwen in Freddie'

Dat lukte uiteindelijk te weinig in de ogen van de clubleiding, waarna hij werd ontslagen. De Spanjaard stond door een reeks slechte wedstrijden onder grote druk en wist eigenlijk nooit te imponeren sinds hij anderhalf jaar geleden werd aangesteld in Londen. De wisselende opstellingen, tegenvallende resultaten en het gebrek aan communicatief vermogen waren de fans van Arsenal een doorn in het oog.

"Het waren anderhalf jaar vol emoties, geweldige momenten en ook een paar bittere dagen", aldus Emery, die met Arsenal de finale van de Europa League verloor. "Maar elke dag dat ik werkte, heb ik hart gehad voor de club. Ik was een gelukkig man om voor deze club en met deze spelers te mogen werken."

Bij Arsenal zullen de honneurs waargenomen worden door Freddie Ljungberg die al als assistent-trainer werkte en vrijdag de training leidde. De voormalig speler van de club is in tegenstelling tot Emery wel populair bij de eigen aanhang. De Zweed werkt als hoofdtrainer totdat Arsenal de zoektocht naar een nieuwe coach heeft afgerond.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 25 januari 2021

  2. zondag 24 januari 2021