Ajax Vrouwen zetten goede reeks door met zege op PEC Zwolle

29 november 2019, 21:27

Ajax Vrouwen heeft vrijdagavond geen fout gemaakt in de Eredivisie. In eigen huis was de ploeg van Danny Schenkel veel te sterk voor PEC Zwolle, vooral dankzij uitblinkster Marjolijn van den Bighelaar (op archiefbeeld). Zij had vijf minuten na de pauze al een hattrick achter haar naam staan en besliste het duel hoogstpersoonlijk: 4-0.

Een kort schot na een dieptepass en twee intikkers waren genoeg voor Van den Bighelaar om met drie doelpunten op het scorebord te komen na vijftig minuten voetballen - de eerste twee maakte ze in de eerste helft. De dames uit Amsterdam waren daarin veel sterker dan de voorlaatst van de Eredivisie, dat zag dat Vanity Lewerissa nog enkele kansen had gemist.

Zij kwam tien minuten voor het einde alsnog op het scorebord: uit een assist van Eshly Bakker bepaalde zij de eindstand op 4-0, waardoor Ajax momenteel de uitstekende vorm doorzet. In de laatste vier duels scoorde het elf treffers, haalde het twaalf punten en hield het viermaal de nul. Door de zege hijgt Ajax weer in de nek van koploper PSV.