Martínez gelukkig bij Ajax: "Ik droom met mijn ogen open"

Martínez gelukkig bij Ajax: "Ik droom met mijn ogen open"

29 november 2019 – Lisandro Martínez is pas sinds afgelopen zomer bij Ajax, maar de Argentijn had niet veel tijd nodig om zich aan te passen. De verdediger annex middenvelder werd al gauw basisspeler en is inmiddels niet meer weg te denken uit de formatie van Erik ten Hag. Martinez zelf voelt zich ook op zijn plek in Amsterdam. "Het is een droom die uitkomt om hier te spelen", sprak de Argentijn.

De 21-jarige Martínez kwam in de zomer over van het Argentijnse Defensa en is voor Ajax inmiddels een vaste waarde. "Ik had wel verwacht dat ik gelijk zo zou kunnen spelen. Ik kwam hier met veel vertrouwen", sprak hij in gesprek met Ajax TV. Dat hij voor de Nederlandse landskampioen speelt, maakt hem trots. "Het is een droom die uitkomt. Vorig seizoen keek ik, net als vele anderen, nog naar Ajax. Dat ik hier nu zelf ben en Champions League speel is ongelofelijk. Ik droom met mijn ogen open."

Martínez hoefde niet lang te wennen aan het hoge niveau van Ajax, maar beseft zich wel hoe hoog het niveau is bij zijn nieuwe werkgever. "Het is soms ongelofelijk. Alle spelers met wie ik train en speel zijn heel erg goed. Ziyech is misschien wel de beste speler met wie ik ooit heb samen gespeeld. Het team zorgt ervoor dat je eigen niveau ook omhoog gaat. Ook de fans in de thuiswedstrijden zijn ongelofelijk."

Ajax won afgelopen woensdag met 0-2 van Lille en heeft daardoor de beste papieren om door te komen in Groep H van de Champions League, toch wil de Argentijn nog niet teveel op de zaken vooruit lopen. "We moeten gewoon ons werk doen. Dat we nu bovenaan staan zegt nog niks. We spelen nog een hele belangrijke wedstrijd tegen Valencia. Voor nu moeten we alleen met FC Twente bezig zijn. Daar zijn we ook weer klaar voor", besluit hij.

gerelateerd