Fraser staat stil bij overlijden Verbeek: "De impact is groot"

Fraser staat stil bij overlijden Verbeek: "De impact is groot"

29 november 2019 – Bij Sparta Rotterdam gaat het deze week zeker niet alleen maar over voetbal. De club kreeg het droevige nieuws dat Pim Verbeek, die bestuurslid technische zaken was, op 63-jarige leeftijd is overleden. Henk Fraser leeft mee.

Sparta speelt daardoor zaterdag tegen Willem II met rouwbanden. "De impact is behoorlijk groot. Voor mij helemaal. Toen ik naar Rotterdam terugkwam, was hij de trainer bij Feyenoord. Als nieuweling heeft hij veel voor mij betekend," vertelt Fraser aan RTV Rijnmond. "Nu bij Sparta was dit ook zo. Als trainer heb ik met mensen te maken die veel meer ervaring hebben. Nu hij er niet meer is, besef ik pas hoe veel impact hij heeft gehad."

?Verbeek werkte jarenlang achter de schermen bij Sparta en hoefde niet op de voorgrond te staan. "Hij is één van de meest correcte mensen in de voetballerij. Hij is in staat om rust te brengen binnen heel de organisatie. Iedereen accepteerde het als hij over technische zaken sprak."

Willem II-uit
Afleiding voor Sparta is het voetbal. Zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij Willem II. Of Adil Auassar, die terug is van een schorsing, weer in de basis start wil Fraser nog niet kwijt. "Ik neem ook altijd mee wat onze tegenstander is, en wat een wedstrijd dan vraagt. Het is niet standaard zo dat ik na een overwinning het elftal laat staan."

gerelateerd