Osman en Mauro keren terug in basisploeg Heracles Almelo

Osman en Mauro keren terug in basisploeg Heracles Almelo

29 november 2019 – Mohammed Osman en Mauro Junior waren vorige week tegen Ajax nog invallers bij Heracles Almelo, maar het duo start zaterdag in de basis tegen ADO Den Haag. Osman, die hersteld is van blessureleed, vormt samen met Orestis Kiomourtzoglou en Alexander Merkel het middenveld.Dat bevestigt trainer Frank Wormuth tegenover Tubantia. "We hebben Osman nodig in de ploeg", stelt de Duitse coach. "Hij is technisch en tactisch sterk. We kijken hoe lang hij kan spelen tegen ADO." Door de entree van Osman moet Sebastian Jakubiak genoegen nemen met een reserverol. Voorin krijgt Mauro Junior de voorkeur boven Daphney Dos Santos.

Heracles heeft een probleem rechtsachterin, waar Navajo Bakboord door een zware blessure het hele jaar niet meer kan spelen. Tim Breukers moet opdraven, maar verder zijn er nauwelijks opties. "In de winterstop gaan we kijken naar een nieuwe rechtsback. We hopen dat we iemand kunnen vinden", aldus Wormuth.

Heracles is de favoriet voor het thuisduel met ADO van zaterdag. "De vorm van de dag is bepalend", denkt de trainer. "Alle ploegen onder de top drie staan zo dichtbij elkaar. Wij winnen thuis niet makkelijk, we moeten er hard voor werken. Voor je een zwijn wilt eten, moet je 'm eerst vangen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021