Transferweekje: Ajax-targets, Feyenoord komt in actie en Amrabat

30 november 2019, 12:00

Het duurt nog een maand voordat de winterse transfermarkt zijn deuren opent. De geruchtenmachine draait inmiddels op volle toeren. Er wordt druk gespeculeerd over transfers die in de winter of daarna kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Ajax-targets

Ajax is voornemens flink in de selectie te investeren. Deze week werden meerdere potentiële doelwitten van de Amsterdamse club bekendgemaakt. Voetbal International meldde dat Ajax in de boomlange Serviër Strahinja Pavlovic (18) een mogelijke versterking ziet. De 1.94 meter lange verdediger speelde donderdag met Partizan Belgrado tegen AZ en werd ook bekeken door scouts van PSV. Volgens De Telegraaf is Pavlovic vorig jaar zomer voor een bedrag tussen de vijf en zes miljoen euro aangeboden, maar niet goed genoeg bevonden. Reinier (17) staat wél hoog op het verlanglijstje. De Amsterdammers zouden imiddels een openingsbod van 25 miljoen euro hebben neergelegd bij Flamengo. En dan is er nog Exequiel Palacios (21). Hij wordt in de gaten gehouden, maar Ajax maakt nu nog geen werk van zijn komst. De Argentijn lijkt bovendien op weg naar het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Ignacio Jeraldino (23) werd deze week ook in verband gebracht met de Eredivisie-koploper. De Chileense spits staat nu nog onder contract bij Audax Italiano en moet volgens Soy Futbol zo'n vier miljoen euro kosten. Ajax zit niet stil, zoveel is wel duidelijk.

{image[326647][right-half][]}Arsenal zoekt rustig naar trainer

Na de zevende wedstrijd op rij zonder zege besloot Arsenal trainer Unai Emery vrijdagochtend te ontslaan. The Gunners maakten bekend dat Freddie Ljungberg voorlopig de honneurs waarneemt. De Zweed staat volgens diverse Engelse media enkele weken voor de groep, waarna hij bij het aanstellen van een nieuwe coach weer assistent zal worden. Omdat de Zweed de juiste trainerspapieren heeft, is er geen haast bij de club. Arsenal zal de tijd nemen om de beste kandidaat te binden. Engelse media brachten al naar buiten dat Nuno Espirito Santo (Wolves) en Massimiliano Allegri en Mauricio Pochettino (beide clubloos) hoog op het verlanglijst staan in het Emirates Stadium. De BBC ziet Ajax-trainer Erik tn Hag als mogelijke opvolger van Emery.

Amrabat plots hot

De carrière van Sofyan Amrabat leek in het slop te zitten, maar de 23-jarige middenvelder ontpopt zich bij Hellas Verona tot een van de revelaties van het Serie A-seizoen. De bij Feyenoord geflopte middenvelder wordt dit seizoen door Club Brugge verhuurd aan de nummer negen van de Italiaanse competitie, waar hij van onschatbare waarde is. Zijn uitstekende start in Italië levert hem mogelijk een fraaie transfer op: Napoli, Inter en Fiorentina willen Amrabat graag overnemen van Hellas Verona. De Italiaanse middenmoter heeft in de huurdeal met Club Brugge een optie tot koop van 3,5 miljoen euro bedongen en kan de Marokkaans international met dikke winst verkopen. Napoli heeft volgens Sky Italia inmiddels een bod van tien miljoen euro uitgebracht op Amrabat, maar Hellas Verona wil meer geld zien. De in Nederland opgegroeide middenvelder speelt hoe dan ook nog tot volgend jaar zomer voor de club uit Verona, want Amrabat kwam dit seizoen al voor twee verschillende clubs uit.

{image[338335][right-half][Frank Arnesen]}Feyenoord: actie in de winter

Technisch directeur Frank Arnesen werd deze week gepresenteerd bij Feyenoord en hoewel hij aangaf geen fan te zijn van winteraankopen, zal er in januari wel iets gebeuren in De Kuip. Een (stand-in) spits is een eerste vereiste, zo vindt ook Dick Advocaat. "Want in alle eerlijkheid: er moet toch wel iets gebeuren", gaf de ervaren coach deze week toe – ondanks dat hij liever over de spelers die hij wel tot zijn beschikking heeft wilde praten. In eerdere interim-periodes kwamen er altijd nieuwe spelers voor Advocaat, dat zal nu vermoedelijk niet anders zijn. Bij FC Utrecht kwamen Michiel Kramer en Riechedly Bazoer in de winter en bij Sparta Rotterdam werd een blik spelers opgetrokken na Advocaats komst.

Sancho forceert transfer

Het heeft er alle schijn van dat de roem Jadon Sancho enigszins naar het hoofd is gestegen. De negentienjarige Engelsman hanteert de tactiek die eerder ook Ousmane Dembélé gebruikte om weg te komen bij de Duitse club. Sancho lapt de regels van de club aan zijn laars. Midweeks kwam hij al te laat bij het ontbijt voor de wedstrijd tegen FC Barcelona en was hij ook te laat bij de teambespreking. Mede daardoor begon de buitenspeler op de bank. Dortmund is het wangedrag zat en wil hem in de winterstop verkopen, meldt Bild. Engelse media kondigen aan dat Sancho denkt aan een overstap naar Liverpool, Manchester City of Real Madrid. De buitenspeler, die nog een verbintenis heeft tot 2022, moet een bedrag rond de 110 miljoen euro kosten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen