Wegzakkend Arsenal grijpt in en stuurt Emery de laan uit

29 november 2019, 11:20   Bijgewerkt: 29 november 2019, 13:19

Het dienstverband van Unai Emery bij Arsenal is ten einde. De trainer stond onder grote druk en heeft het hoofd niet boven water kunnen houden. De nederlaag tegen Eintracht Frankfurt (1-2) van donderdag was de druppel voor de clubleiding, die vrijdagochtend naar buiten heeft gebracht dat Emery niet langer de hoofdcoach is. Freddie Ljungberg neemt nu de honneurs waar.

Het vertrek van Emery komt zeker niet uit de lucht vallen. De Spanjaard stond door een reeks slechte wedstrijden onder grote druk en wist eigenlijk nooit te imponeren sinds hij anderhalf jaar geleden werd aangesteld in Londen. De wisselende opstellingen, tegenvallende resultaten en het gebrek aan communicatief vermogen waren de fans van Arsenal een doorn in het oog.

Arsenal verloor donderdag op eigen veld van Frankfurt en deed dat in een halfleeg stadion. Fans bleven massaal thuis om zodoende een statement te maken richting de clubleiding. Er moest ingrepen worden, vonden de fans. De clubleiding heeft dat vrijdagochtend gedaan. Arsenal heeft niet één van de laatste zeven duels gewonnen, wat de slechtste reeks is sinds 1992. De club liet afgelopen seizoen Champions League-kwalificatie mis en verloor de Europa League-finale. The Gunners zijn dit seizoen terug te vinden op de achtste plaats in de Premier League.

De Spanjaard toonde zich donderdag na het verlies tegen Frankfurt nog strijdbaar. "Ik denk alleen maar aan de volgende wedstrijd, hoe we het dan beter kunnen doen. We hebben een overwinning nodig om vertrouwen terug te krijgen", sprak de oefenmeester. Vrijdagochtend verscheen de coach nog op het trainingscomplex, maar kort daarna werd hij op het matje geroepen bij de clubleiding voor het fatale gesprek.

Bij Arsenal zullen de honneurs waargenomen worden door Freddie Ljungberg die al als assistent-trainer werkte en vrijdag de training leidde. De voormalig speler van de club is in tegenstelling tot Emery wel populair bij de eigen aanhang. De Zweed werkt als hoofdtrainer totdat Arsenal de zoektocht naar een nieuwe coach heeft afgerond.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen