Van der Vaart over Ziyech: "Hallo! We kijken naar iets unieks"

29 november 2019, 09:46

Rafael van der Vaart geniet steeds meer van Hakim Ziyech. De Marokkaan steekt ook dit seizoen weer in topvorm en liet tegen Lille met een doelpunt en een assist zien hoe belangrijk hij is voor Ajax. Van der Vaart vindt het prachtig wat de Marokkaan laat zien.

Ziyech is zeker niet altijd populair geweest bij de Ajax-fans. Het is niet zo lang geleden dat de Marokkaan uitgefloten werd door de eigen aanhang. "Misschien is het voor een buitenstaander in het begin moeilijker om te worden omarmd door de fans van Ajax dan voor een speler uit de eigen opleiding. Maar uiteindelijk gaat het er – ook bij Donny van de Beek, bijvoorbeeld – gewoon om of je goed voetbalt. Soms is het overigens ook wel lekker als je bij een club persoonlijke dieptepunten en hoogtepunten hebt meegemaakt. Ik ben bij mijn clubs ook weleens uitgefloten door de supporters. Daar kom je overheen en dan sluit je elkaar weer in de armen. Alleen dan kun je een perfecte relatie hebben. Dat is Hakim bij Ajax ook overkomen", vertelt de analist aan De Telegraaf.

Van der Vaart is wel van mening dat er soms wat teveel op een Nederlandse manier naar Ziyech wordt gekeken. "Ik zit wekelijks van Hakim te genieten. Je hoort nu nog steeds mensen zeggen dat hij soms niet meeverdedigt of te veel balverlies lijdt. Hallo! We zitten naar iets unieks te kijken. Natuurlijk, als je een steekbal geeft, gaat die ook weleens mis. Maar Hakim is mentaal ijzersterk en blijft die ballen gewoon geven. En vergis je niet, de sprints die hij vooruit én naar achteren trekt, zijn superbelangrijk voor een team. Een aantal mensen geloofde echter niet in hem", zegt de oud-Ajacied, die Ziyech 'een tovenaar' noemt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen