'Spoedberaad bij Arsenal: Emery moet vrezen voor baan'

'Spoedberaad bij Arsenal: Emery moet vrezen voor baan'

29 november 2019 – De dagen van Unai Emery bij Arsenal lijken geteld. Engelse media voorspellen vrijdagmorgen massaal het ontslag van de Spaanse manager. De nederlaag tegen Eintracht Frankfurt in de Europa League (1-2) is de druppel die de emmer heeft doen overlopen.Onder meer The Guardian en The Daily Telegraph verwachten dat Emery op korte termijn zijn congé krijgt. Volgens Sky Sports heeft de directie van Arsenal vrijdag een spoedberaad gepland om de toekomst van de Spaanse coach te bespreken. Gezien de recente resultaten - Arsenal won geen van de laatste zeven wedstrijden - lijkt de uitkomst van het gesprek vast te staan.

Martin Keown, oud-speler van Arsenal, beseft dat Emery op de schopstoel zit. "De opstelling, de motivatie, de wissels: het ontbrak aan alles. Het was een verschrikkelijk optreden", zegt hij bij BT Sport. "Ik denk dat de manager zich in een positie bevindt waarin hij het gevoel heeft een stap opzij te moeten zetten. Er moeten belangrijke vragen worden gesteld. Arsenal heeft nu de vorm van een degradatiekandidaat. Er moeten beslissingen worden genomen, anders zakt de club nog verder op de ranglijst."

Reactie Emery
Emery zelf gooide na de nederlaag in de Europa League de handdoek nog niet in de ring. "Ik denk alleen maar aan de volgende wedstrijd, hoe we het dan beter kunnen doen. We hebben een overwinning nodig om vertrouwen terug te krijgen", aldus de Spanjaard in Engelse media.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021