Zwarte PSV-avond: zeperd in Portugal en Europese eliminatie

28 november 2019, 23:27

PSV weet na een 4-0 verlies bij Sporting Portugal dat Europese overwintering er dit seizoen niet meer in zit. De Eindhovenaren waren machteloos op bezoek in Portugal en zagen LASK Linz met 1-2 winnen op bezoek bij Rosenborg, waardoor de Oostenrijkers niet meer in te halen zijn. Het is een drama voor PSV, dat op zijn minst hoopte op Europa League-overwintering.

PSV had ook mét Steven Bergwijn en Donyell Malen in de basis niets in te brengen tegen Sporting. Spits Luiz Phellype kopte de thuisploeg al snel op voorsprong tussen een aantal PSV-verdedigers in en nog voordat PSV goed en wel een keer op de helft van de tegenstander kon komen stond het ook al 2-0. Bruno Fernandes kreeg alle ruimte van de wereld om aan te leggen van afstand en die ruimte moet je hem absoluut niet geven: hij schoot hard via de binnenkant van de paal raak.

PSV probeerde er na rust alles aan te doen om zo snel mogelijk weer in de wedstrijd te komen en kreeg daar ook meteen de kans toe. Na een mooie uitgespeelde aanval kwam de bal bij Mohamed Ihattaren, maar die stuitte op keeper Maximiano. Het bleek uiteindelijk een van de weinige momenten van de Eindhovenaren in de tweede helft. PSV was niet bij machte om de bal lang in de ploeg te houden op de helft van Sporting en tot uitgespeelde kansen kwam het ook niet meer.

Het was troosteloos en ook met Malen en Bergwijn in de basis leek PSV geen enkel vertrouwen uit te stralen. Het was de onmacht van de PSV-spelers die ervoor zorgde dat het in de tweede helft absoluut geen wedstrijd meer was. Het kreeg de ruimte van Sporting, dat de wedstrijd uitspeelde en eigenlijk bijna niet meer dacht aan aanvallen. Sporadisch kwam het team van de eigen helft en een van die spaarzame momenten leverde de ploeg een strafschop op. Acuna werd aangetikt door Baumgartl, die zijn been dom liet hangen. Specialist Fernandes ging achter de bal staan en schoot deze achteloos achter Unnerstall voor de vierde treffer van de avond.

Het geloof was na deze treffer volledig weg bij PSV, dat totaal niet meer gevaarlijk werd en van geluk mocht spreken dat Sporting niet verder wegliep. Door de overwinning van LASK Linz bij Rosenborg (1-2) is PSV er zeker van dat het na de winterstop niet meer actief is in de Europa League. Daarmee lijkt de enige reële kans op een prijs voor de Eindhovenaren dit seizoen de KNVB Beker, iets waar ze bij PSV niet tevreden mee kunnen zijn.

Opstelling en beoordelingen*:

PSV: Lars Unnerstall 4,5; Denzel Dumfries 5,5, Timo Baumgartl 3, Nick Viergever 3,5, Michal Sadílek 4; Jorrit Hendrix 5, Pablo Rosario 4 (46. Gastón Pereiro 5,5), Mohamed Ihattaren 5; Bruma 3,5 (46. Cody Gakpo 6), Steven Bergwijn 4, Donyell Malen 4

Man of the Match: Bruno Fernandes

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen