LASK Linz viert feest na overwinning in Noorwegen

28 november 2019, 22:50

LASK Linz heeft zich geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. De Oostenrijkse club was donderdagavond in Noorwegen met 1-2 te sterk voor Rosenborg en kan daardoor niet meer achterhaald worden door PSV. De Eindhovenaren kunnen over twee weken weliswaar in punten gelijk komen, maar op basis van het onderlinge resultaat blijft LASK dan tweede.

Drie weken geleden sloeg LASK Linz een belangrijke slag door PSV met 4-1 te verslaan. De Oostenrijkers wisten dat als zij donderdag zouden winnen van het puntloze Rosenborg, overwintering dichtbij al dan niet binnen zou zijn. Het team van trainer Valérien Ismaël had het initiatief in Trondheim en kwam na twintig minuten op voorsprong. Thomas Goiginger zette de 0-1 op het scorebord.

Vlak voor rust maakte de van AZ gehuurde Bjørn Johnsen echter de 1-1, wat goed nieuws voor PSV betekende. De Eindhovenaren, die op bezoek bij Sporting Portugal een kansloze avond beleefden, kregen echter geen verdere hulp uit Noorwegen. Tien minuten na rust maakte Dominik Frieser de 1-2, wat het winnende doelpunt bleek te zijn. Door de zege kan LASK over twee weken zelfs de groepswinst pakken. Dan moet in eigen huis Sporting Portugal wel worden verslagen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen