Slot vond AZ heel slecht: "Het was wachten op 0-4, 0-5"

28 november 2019, 22:23

Ondanks dat AZ donderdag de slechtste wedstrijd van het seizoen speelde, stapte de ploeg toch met een glimlach van het veld. Door twee goals van Ferdy Druijf in de slotfase werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen Partizan Belgrado, wat genoeg was voor Europese overwintering. Arne Slot kan er wel om lachen.

Glimlachend stond hij FOX Sports te woord, al had dat niets te maken met het vertoonde spel. "Het was een dramatische wedstrijd van ons, daar kunnen we heel kort over zijn. Alles wat fout kon gaan in de eerste helft, ging fout", zegt de trainer. "We waren heel slecht aan de bal en dat is altijd het belangrijkste in voetbal. De tweede helft was het eigenlijk wachten op 0-3, 0-4 en 0-5. Er is eigenlijk alleen negatief te praten over deze wedstrijd, maar ik wil toch nog proberen om iets positiefs te zeggen. Ondanks dat het kansloos voelde, hebben met name de spelers achter de bal er alles aan hebben gedaan om het 0-2 te laten blijven. In de hoop dat er ergens in de wedstrijd misschien een kans zou komen."

Slot deed er vanaf de zijkant alles aan om het te kantelen. "Aanvallender dan dit hebben we niet kunnen wisselen. Alle mensen die een goal kunnen maken stonden in het veld op een gegeven moment, maar dat het zo uitpakt heeft niets met tactiek of slimheid te maken. Misschien verdienen we dit wel een beetje door hoe we het hele seizoen al spelen. Het resultaat is heel mooi."

Slecht nieuws verwacht Slot wel over Pantelis Hatzidiakos, die geblesseerd uitviel. "We weten nu nog niet hoe ernstig het is. Het is nooit zo prettig als een speler er per brancard uitgaat met de handen voor zijn ogen. Het is geen goed voorteken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen