Druijf straalt van oor tot oor na heldenrol in Den Haag

28 november 2019, 22:14

Ferdy Druijf was donderdagavond de grote man bij AZ. De Alkmaarders stevenden af op een nederlaag tegen Partizan Belgrado, maar door twee late doelpunten van de invaller eindigde de wedstrijd in Den Haag in 2-2. AZ is daardoor zeker van overwintering in de Europa League. "Hoe het voelt om de held te zijn? Tot nu toe heel goed", zegt hij met een grote lach op zijn gezicht tegen FOX Sports.

Druijf kwam tien minuten na rust binnen de lijnen voor Pantelis Hatzidiakos, die met een ogenschijnlijk vervelende blessure uitviel. Nadat Myron Boadu zijn tweede gele kaart kreeg, sloeg de aanvaller tweemaal toe. In minuut 88 maakte hij de aansluitingstreffer, waarna hij in blessuretijd de 2-2 scoorde. "Ik ben blij dat ik twee goals heb kunnen maken en dat we nu door zijn", aldus Druijf.

"Het was een bizarre wedstrijd", zegt hij met gevoel voor understatement. "Tegen Antwerp was ik voor de laatste keer ingevallen in Europa en toen maakte ik ook een doelpunt. Dat was ook een bizarre wedstrijd. Nu weer, dus ik hou ervan. In de competitie staan we vaak voor, kom ik er af en toe in en scoor ik niet. En nu twee keer wel. Dat is altijd lekker, een heerlijk gevoel."

Verloren concurrentiestrijd

Boadu is de eerste spits van AZ, waardoor Druijf zich meestal tevreden moet stellen met hoogstens een invalbeurt. De spits geeft toe dat het soms moeilijk is om gemotiveerd te blijven. "Ik heb het altijd heel goed gehad bij AZ. In de jeugd speelde ik alles. Vorig jaar ben ik een half jaartje bij NEC geweest en heb ik het ook goed gedaan, maar uiteindelijk heeft Myron de voorkeur boven mij gekregen. Dat was aan het begin moeilijk, maar het team is leuk en het draait goed. Op dit soort momenten probeer ik mijn kansen te pakken. Ik wil altijd meer spelen, maar het is misschien een leermoment voor mij om zoiets mee te maken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen