Groep J: Kluivert houdt AS Roma in de race voor volgende ronde

28 november 2019, 21:04

AS Roma houdt nog steeds kans op het bereiken van de volgende ronde van de Europa League. De nummer vijf van de Serie A moest in Turkije zien af te rekenen met Basaksehir om serieus kans te houden op een plek in de knock-outfase en de Romeinen klaarden die klus zonder problemen. In de rust stond het al 0-3, mede door een doelpunt van landgenoot Justin Kluivert, en dit bleek ook de eindstand.

Voorafgaand aan de wedstrijd op Turkse bodem stond Roma op de derde plaats in poule J. De ploeg had slechts één keer gewonnen. Door die zege reisde Roma overigens wel met vertrouwen af naar Turkije, omdat die eerdere overwinning op Basaksehir werd behaald: 4-0. Niets anders dan winst telde, want bij een nederlaag van Roma en een overwinning van Borussia Mönchengladbach zouden de Italianen zelfs uitgeschakeld zijn.

Pellegrini neemt Roma bij de hand

Roma liet echter snel blijken dat het niet van plan was het Europa League-avontuur nu al te laten eindigen. Na een half uur opende Jordan Veretout vanaf de strafschop stip de score nadat er door de Turken hands was gemaakt. De Fransman schoot koelbloedig raak in de rechterhoek: 0-1. Daarna walste Roma binnen een kwartier over Basaksehir heen aan de hand van Lorenzo Pellegrini. De 23-jarige middenvelder stond met twee assists aan de basis van de comfortabele avond die Roma uiteindelijk zou hebben.

Tien minuten voor rust stuurde hij met een lange boogbal Justin Kluivert weg. De Nederlander nam de bal goed mee en kon in de linkerhoek de 0-2 binnenschuiven. Vier minuten later zal hij Edin Dzeko het duel in het slot gooien. De Bosnische spits nam een lange bal van opnieuw Pellegrini goed mee met de borst en rondde simpel af: 0-3. Door de zege van AS Roma valt Basaksehir van de eerste plaats af, omdat Gladbach met 0-1 wist te winnen van Wolfsberger. Roma staat nu tweede met acht punten en kan in de laatste groepswedstrijd tegen Wolfsberger een plek in de tweede ronde veiligstellen.