AZ kan koppositie grijpen na schokkende nederlaag Man United

28 november 2019, 18:41   Bijgewerkt: 28 november 2019, 18:47

Manchester United is donderdag op bezoek bij FK Astana tegen een zeer verrassende 2-1 nederlaag aangelopen. De Engelse grootmacht was al zeker van overwintering in de Europa League en trad zodoende met een jeugdig elftal aan in Kazachstan. Door de nederlaag van United kan AZ later op de avond de koppositie grijpen in Groep L.

Ole Gunnar Solskjaer greep de verre uitwedstrijd in de Europa League aan om veel jonge spelers aan het werk te zetten. Onder meer Oranje-jeugdinternational Tahith Chong (19) had een basisplaats bij The Red Devils. Als jeugdspeler is hij vaak geroemd, maar in het eerste elftal weet hij vooralsnog geen potten te breken. Tegen Astana viel hij vooral op door een enorme misser.

Vlak na rust had Chong zijn eerste doelpunt kunnen maken in de hoofdmacht, maar voor open doel schoot hij over. United leidde op dat moment met 0-1 door een vroeg doelpunt van Jesse Lingard, die de aanvoerdersband droeg. Vlak na de misser van Chong kwam Astana - dat in de vorige groepswedstrijden met 6-0 en 0-5 verloor van AZ - op gelijkte hoogte door een doelpunt van Dmitriy Shomko. Een paar minuten later viel de nóg verrassendere 2-1, een eigen goal van debutant Di'Shon Bernard.

Het lukte United vervolgens niet om de gelijkmaker te forceren, waardoor de Engelse club mogelijk de koppositie in Groep L kwijtraakt aan AZ. De Alkmaarders, die nu nog twee punten minder hebben, passeren United als zij winnen van Partizan Belgrado. Op de laatste speeldag gaat AZ nog op bezoek bij Manchester United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen