Hiddink treurt om overlijden Verbeek: "Veel te jong"

Hiddink treurt om overlijden Verbeek: "Veel te jong"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 november 2019 – Guus Hiddink rouwt om het overlijden van Pim Verbeek. De Rotterdammer, die al enige tijd ziek was, is 63 jaar geworden. "Heel triest en veel te jong", reageert Hiddink tegenover De Limburger.

Verbeek was op het WK van 2002 de rechterhand van Hiddink, die destijds het nationale team van Zuid-Korea onder zijn hoede had. Een kleine week geleden hadden de twee nog contact. "Toen vertelde hij uiteraard hoe het zat en dat het een moeilijk verhaal ging worden", aldus Hiddink, die Verbeek vooral herinnert als vakman. "Iemand die loyaal was, maar niet met dichte ogen zoals ik dat altijd noem. Hij gaf zijn mening wel. Hij was geen meeloper, die hoefde ik ook niet."

Lees ookZeer droevig nieuws: voetbaltrainer Pim Verbeek overleden

Hiddink legt uit waarom hij Verbeek meenam naar Zuid-Korea. "Er moesten veel dingen tegelijk gebeuren, dus ik had vooral iemand nodig die goede trainingen kon geven. Als ik iets wilde veranderen dan kon hij daar heel goed de oefenstof bij vinden om dat ook aan te passen. En hij was iemand die naar het buitenland durfde te gaan. Die niet bang was voor andere plekken en culturen, dat zag ik ook graag", vertelt de trainer in ruste.

"Als je naar het buitenland gaat zie je elkaar na het werk of bijna nooit of juist vrij veel. Bij hem was dat het laatste. Het was gewoon heel plezierig samenwerken", vervolgt Hiddink, die het contact met Verbeek nooit verloor. "Niet wekelijks, maar je treft elkaar wel eens. We kwamen elkaar ook wel eens twee maanden niet tegen, maar als we elkaar zagen was het ook meteen weer vertrouwd."

Scoort Dessers vanavond minimaal twee keer?
Win bijna 20x je inzet via Jacks.nl.

Wint Feyenoord vanavond via Strafschoppen?
Win bijna 13x je inzet via Jacks.nl.
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Reacties

gerelateerd