Zeer droevig nieuws: voetbaltrainer Pim Verbeek overleden

28 november 2019, 12:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Pim Verbeek is overleden. De Nederlander was na actieve voetballoopbaan jarenlang actief als trainer. Eerder dit jaar werkte hij nog als bondscoach van Oman, maar die functie legde hij naast zich neer vanwege persoonlijke omstandigheden. Verbeek was al geruime tijd ziek en is 63 jaar geworden.

Verbeek speelde tijdens zijn actieve voetballoopbaan alleen voor Sparta. Die club diende hij vier seizoenen, waarna hij zich stortte op een trainerscarrière. Verbeek stond als hoofdtrainer in het profvoetbal voor het eerst op eigen benen bij De Graafschap en werkte daarna ook onder meer bij Feyenoord, FC Groningen en Fortuna Sittard. Bij Feyenoord was hij zowel hoofdtrainer als assistent.

Later maakte Verbeek furore in het buitenland. Hij was tijdens de WK's van 2002 en 2006 assistent-bondscoach van Guus Hiddink bij Zuid-Korea en in 2010 was hij bondscoach van Australië op het WK in Zuid-Afrika. Met dat land bleef hij steken in de groepsfase. Vervolgens werkte hij vier jaar lang voor de Marokkaanse voetbalbond en was hij in het seizoen 2015/2016 werkzaam als technisch directeur bij Sparta Rotterdam. Zijn laatste klus was het bondscoachschap van Oman, waar hij tussen 2016 en begin dit jaar voor de groep stond. In 2016 veroverde hij met dat land de Golf Cup. Eerder dit jaar besloot hij die functie neer te leggen wegens 'persoonlijke omstandigheden'. Ondanks zijn broze gezondheid heeft hij zich dit jaar nog achter de schermen ingezet om Sparta op technisch vlak te ondersteunen.

Verbeek leed aan kanker en is 63 jaar geworden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen