Ziyech weer beslissend: "Dit podium haalt beste in mij naar boven"

27 november 2019, 23:31   Bijgewerkt: 28 november 2019, 00:15

Ajax won woensdagavond met 0-2 op bezoek bij OSC Lille en opnieuw was Hakim Ziyech van grote waarde bij de Amsterdammers. De Marokkaanse technicus wisselde geniale momenten af met slordigheden, maar was als zo vaak in de Champions League goud waard met een goal en een assist. "Ik voel me goed op dit podium", sprak hij na afloop. 

"De Champions League haalt het beste in mij naar boven, het is een heerlijk gevoel", sprak Ziyech na afloop tegenover Ziggo Sport. De Marokkaan was woensdagavond goed voor de openingstreffer en leverde in de tweede helft de assist bij de goal van Quincy Promes. Toch was hij niet tevreden over het spel van zijn team. "Het was niet best vandaag, we speelden in fases heel slordig. We wonnen geen tweede ballen en dan wordt het lastig", zei hij.

Ajax kwam al na twee minuten spelen op voorsprong, maar had het in de fase daarna lastig met het snelle counterspel van de Fransen. "Wij zakten na die goal ver weg. Zij werden in de omschakeling gevaarlijk met die snelle buitenspelers. Daar moeten we van leren", stelde Ziyech.

In de tweede helft viel de beslissing door een doelpunt van Promes en zoals zo vaak dit seizoen was het voorbereidende werk weer van Ziyech. De twee voelen elkaar blindelings aan zo blijkt ook uit de cijfers: de laatste vijf goals van Promes werden allemaal voorbereid door Ziyech. "Hij hoeft mij niet te bedanken, als hij ze er maar in blijft schieten. Ik geef ze met alle plezier", zei de technicus glimlachend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen